Η πανδημία του κορονοϊού έχει κάνει ζημιά σε εταιρίες – κολοσσούς. Έτσι φαίνεται πως έγινε και στην ιστορική εταιρία αυτοκινήτων Bentley. Συγκεκριμένα, η Bentley θα προχωρήσει στην περικοπή 1.000 θέσεων εργασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, εξαιτίας της συνεχιζόμενης εξάπλωσης του κορονοϊού. H περικοπή των θέσεων εργασίας στην εταιρία παραγωγής πολυτελών αυτοκινήτων, η οποία ανήκει στο όμιλο της Volkswagen, αναμένεται ότι θα ανακοινωθούν σήμερα, σύμφωνα με το BBC.

Ενδεχομένως, η Bentely να προσφέρει στους εργαζομένους της τη δυνατότητα της εθελοντικής αποχώρησης, όπως σημειώνει το Μέσο. Η εν λόγω εταιρία ιδρύθηκε το 1919, ωστόσο η πανδημία που έχει πλήξει σχεδόν όλους τους τομείς της βρετανικής οικονομίας, προκάλεσε «χτύπημα» και σε εκείνη, λόγω της διακοπής στην παραγωγή.

Η ιστορία της Bentley 

Η Μπέντλεη ή επίσημα Bentley Motors Limited είναι βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία κατασκευής υπερπολυτελών μοντέλων σεντάν, κουπέ και SUV. Ιδρύθηκε στις 18 Ιανουαρίου 1919, όταν την κατείχε ο Γουόλτερ Όουεν Μπέντλεϊ. Στην αρχή κατασκεύαζε μηχανές πολεμικών αεροπλάνων, καθώς είχε ξεσπάσει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Η πιο γνωστή και δημοφιλής μηχανή ήταν η «Bentley BR1», η οποία απέδιδε 130 άλογα και η τιμή της έφτανε τις 907 λίρες. Το 1931 εξαγοράστηκε από την Rolls-Royce, ενώ το 1998 εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Volkswagen και η συμφωνία τους ισχύει μέχρι και σήμερα. Η έδρα της εταιρείας βρίσκεται στην πόλη Κρου (Crewe) της Αγγλίας.

Ιστορία της εταιρείας

Η αρχή έγινε όταν τα αδέλφια Μπέντλεϊ πωλούσαν αυτοκίνητα γαλλικής προέλευσης, μόνο που έβαζαν το επώνυμό τους ως μάρκα αυτοκινήτου. Αυτό γινόταν πριν ξεσπάσει ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. Το 1919 ιδρύουν μαζί την Bentley Motors Ltd. Έτσι άρχιζαν να κατασκευάζουν την πρώτη τους μηχανή, την οποία είχαν σκοπό να εμφανίσουν σε σόου στο Λονδίνο. Η μηχανή τούς βοήθησε πάρα πολύ, με αποτέλεσμα τον Ιούνιο του 1920 να αρχίζουν οι πελάτες να την προτιμούν. Παρ’ όλα αυτά όμως, δεν είχαν τα αναγκαία κεφάλαια για να κατασκευάσουν τα πρώτα τους αυτοκίνητα και έτσι μέχρι το 1921 δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα παρά μόνο να πωλούν αυτή τη μηχανή που τους έκανε γνωστούς σε όλη τη χώρα.

Τα αδέλφια μέχρι και το 1924 δεν είχαν κάποια σημαντική εμπορική επιτυχία, και έτσι ήρθαν σε συνεργασία με έναν εκατομμυριούχο, τον Γούλφ Μπαρνάτο, το 1925. Επικεφαλής της εταιρείας διορίστηκε ο Γουλφ, αφού αυτός θα ήταν υπεύθυνος για τις ευθύνες της εταιρείας.

Τα μοντέλα της Bentley από το 1919 έως το 2019 

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις