Η Honda Motor σταματά την παραγωγή σε διάφορα εργοστάσια της σε όλον κόσμο μετά από βλάβη που προκάλεσε κυβερνοεπίθεση στο εσωτερικό της δίκτυο. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η παραγωγή σταμάτησε στις μονάδες του Οχάιο, στις ΗΠΑ και της Τουρκίας, ενώ ανάλογη διακοπή σημειώθηκε στις μονάδες παραγωγής μοτοσικλετών σε Ινδία και Νότια Αμερική.

Η εταιρεία ανακάλυψε το πρόβλημα το πρωί της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, το σύστημα ελέγχου αυτοκινήτων της Honda, σχεδιασμένο για τον εντοπισμό βλαβών και προβλημάτων πριν την αποστολή και ταξινόμηση των οχημάτων, αδυνατούσε να συνδεθεί με τους υπολογιστές στα εργοστάσια της εταιρείας. Ο εκπρόσωπός της εταιρείας, Hidenori Takeyasu δήλωσε ότι εργάζεται για την αποκατάσταση της βλάβης.

Οι παραγωγικές δραστηριότητες της εταιρείας στην Ιαπωνία δεν επηρεάστηκαν, ενώ άλλες μονάδες στις ΗΠΑ, μετά από μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας, συνέχισαν τις εργασίες τους. Aπό τις 11 Μαΐου η Honda ξεκίνησε ξανά την παραγωγή της στις ΗΠΑ, που είχε σταματήσει λόγω της κρίσης του κορονοϊού, ενώ πρόκειται να συνεχίσει την παραγωγή της και στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην κανονική της ροή έχει επιστρέψει η παραγωγή της εταιρείας και στο εργοστάσιό της στη Wuhan της Κίνας, την πρώτη πόλη όπου επιβλήθηκε lock down λόγω κορονοϊού, Εκεί, η Honda σε συνεργασία με την Dongfeng Motor Group, διατηρεί το εργοστάσιο παραγωγής, στο οποίο οι δραστηριότητα ξεκίνησε και πάλι στις 11 Μαρτίου. Μόλις όμως την περασμένη εβδομάδα η παραγωγή έφτασε τα «κανονικά» επίπεδα, της προ-Κορονοϊού εποχής, με το 98% των εργαζόμενων να έχει πλέον επιστρέψει στις δουλειές του.

Συγκεκριμένα 12.000 εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, έχουν ήδη ξεκινήσει να δουλεύουν με υπερωρίες, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από την περίοδο που είχαν σταματήσει όλες οι δραστηριότητες. «Έχουμε πολλούς πελάτες που περιμένουν να παραλάβουν τα αυτοκίνητά τους μέσα στην επόμενη εβδομάδα και έτσι, πρέπει ο κάθε εργαζόμενος, για να καλυφθεί αυτή η έκτακτη ανάγκη, να δουλέψει κατά μέσο όρο 1,5 ώρα παραπάνω» ανέφερε αξιωματούχος του εργοστασίου. Ο μέσος όρος της ημερήσιας παραγωγής των εγκαταστάσεων είναι 1.060 αυτοκίνητα αλλά για τη συγκεκριμένη περίοδο, η παραγωγή αυτή θα πρέπει να αυξηθεί στις 1.237 μονάδες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις