Η αγορά προετοιμάζεται για να κινηθεί σε ρυθμούς εκπτώσεων. Οι ενδιάμεσες φθινοπωρινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2020, ενώ οι προσφορές θα κορυφωθούν στις 27 Νοεμβρίου με τη Black Friday αλλά και νωρίτερα, τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου με τη Cyber Monday. Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που βλέπουν τον μήνα των εκπτώσεων ως μια ευκαιρία για να καλύψουν τουλάχιστον ένα μέρος των ζημιών που υπέστησαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Ωστόσο, θεωρείται δεδομένο ότι τα καταστήματα φέτος θα επικεντρωθούν στις ηλεκτρονικές προσφορές. Όσον αφορά τις ενδιάμεσες εκπτώσεις, επειδή η 1η Νοεμβρίου είναι Κυριακή, τα καταστήματα μπορούν προαιρετικά να λειτουργήσουν τη συγκεκριμένη ημέρα από τις 11:00 έως τις 18:00. Οι εκπτώσεις θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, δηλαδή, μέχρι τις 14 Νοεμβρίου και κατά τη διάρκειά τους, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.

Πως θα κυμανθούν οι τιμές

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται να δούμε πολύ γενναιόδωρες προσφορές που μπορεί να αγγίζουν και το 80% από την πρώτη ημέρα. Επιπλέον, τα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών αναμένουν να έχουν μεγάλο τζίρο όλη την περίοδο της Black Friday, με δεδομένο ότι ο κορονοϊός εκτίναξε την οικιακή ψυχαγωγία αλλά και την τηλεργασία. Επομένως, τηλεοράσεις, παιχνιδομηχανές, laptop, σταθεροί υπολογιστές, οθόνες, ηχεία κ.α. αναμένεται να έχουν μεγάλη ζήτηση.

Τι είναι η Black Friday

Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) είναι το ανεπίσημο όνομα της ημέρας που ακολουθεί την Ημέρα των Ευχαριστιών στις Ηνωμένες Πολιτείες, δηλαδή η τέταρτη Παρασκευή του Νοεμβρίου (μεταξύ 24-30 Νοεμβρίου), ημέρα η οποία έχει θεωρηθεί ως η αρχή της περιόδου των Χριστουγεννιάτικων αγορών στην χώρα από το 1952.

Οι περισσότερες μεγάλες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου ανοίγουν πολύ νωρίς, τα τελευταία χρόνια από τις μεταμεσονύκτιες ώρες, και δίνουν μεγάλες προσφορές. Η Black Friday δεν είναι επίσημη αργία, αλλά η Καλιφόρνια και κάποιες άλλες Πολιτείες τηρούν την αργία της “Ημέρας μετά την ημέρα των Ευχαριστιών” για τους υπαλλήλους της Πολιτείας, συνήθως αντί για μια άλλη ομοσπονδιακή αργία, όπως η Ημέρα του Κολόμβου. Πολλοί εργαζόμενοι εκτός λιανικής και τα σχολεία έχουν αργία και την ημέρα των Ευχαριστιών και την επόμενη, οπότε μαζί με το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί δημιουργείται μια τετραήμερη αργία που αυξάνει τον αριθμό των δυνητικών αγοραστών.

Η Black Friday είναι η ημέρα με τον μεγαλύτερο τζίρο πωλήσεων του έτους στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2005, αν και ειδήσεις, που εκείνη την εποχή ήταν ανακριβείς, την περιέγραφαν ως τέτοια για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Παρόμοιες ιστορίες επανεμφανίζονται κάθε χρόνο αυτή την εποχή, παρουσιάζοντας αγοραστική υστερία και έλλειψη αποθεμάτων, δημιουργώντας έτσι μια κατάσταση φαύλου κύκλου ανατροφοδότησης της ζήτησης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις