Ο CEO της Tesla Έλον Μασκ σύμφωνα με πληροφορίες μπαίνει στο μικροσκόπιο της επιτροπής κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών για κάποιες αναρτήσεις του στο διαδίκτυο που θεωρούνται ότι έγιναν για να χειραγωγηθεί το μικρό κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Ο Μασκ είχε προβλήματα και πάλι με την επιτροπή κεφαλαιαγοράς το 2018 για ζητήματα που αφορούσαν τη μετοχή της Tesla.

Ο Mr Tesla είχε κατηγορήσει τότε τους υπεύθυνους της επιτροπής κεφαλαιαγοράς Security and Exchange Commission (SEC) ότι παίζουν παιχνίδια για λογαριασμό ανταγωνιστών του αλλά λίγο καιρό μετά έφτασαν σε έναν συμβιβασμό με τον Μασκ να πληρώνει 20 εκατομμύρια δολάρια πρόστιμο και να αποχαιρετά τυπικά την καρέκλα του Προέδρου της εταιρείας του.

Τώρα η SEC εγκαλεί τον επιχειρηματία επειδή χειραγωγεί με  tweets του το μικρό κρυπτονόμισμα Dogecoin.

Στην αρχή ο επιχειρηματίας πιθανότατα το έκανε αστειευόμενος λόγω της ομοιότητας του ονόματος του νομίσματος με τη γνωστή μάρκα αυτοκινήτων Dodge.

Όμως είναι τέτοια η επιρροή του στο διαδίκτυο που η τιμή του κρυπτονομισματος παρουσιάζει μεγάλη αύξηση τις ημέρες των tweets του.

Πάντως ο επιχειρηματίας έδειξε έμπρακτα το ενδιαφέρον του για τα κρυπτονομίσματα επενδύοντας ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια σε Bitcoin τον περασμένο μήνα

Το παραπάνω tweet που έδειχνε το λογότυπο του dogecoin στο φεγγάρι μαζί με κάποια άλλα παρόμοια από τον επιχειρηματία αύξησαν την αξία του κρυπτονομισματος κατά 500% ανεβάζοντας την κεφαλαιοποίηση του στα έξι δισεκατομμύρια δολάρια. Το διαδίκτυο πλημμύρισε με το λογότυπο του Dogecoin να εκτοξεύεται από τους γραφίστες με διάφορους τρόπους όπως και η τιμή του.

Απίστευτα πράγματα….

Ακούστε το σχετικό podcast

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις