Ευχάριστα θα είναι για πρώτη φορά τα νέα στους λογαριασμούς ρεύματος για τον Φεβρουάριο, μιας και αναμένονται μειώσεις, με τις ανακοινώσεις σχετικά με τα τιμολόγια ρεύματος να γίνονται εντός των επόμενων ωρών από τους παρόχους ενέργειας, με την πτώση των τιμών να χαρακτηρίζεται ως εντυπωσιακή.

Αν και εξακολουθεί να επικρατεί αστάθεια στις ενεργειακές αγορές, οι οιωνοί – μάλλον – είναι καλοί, μιας και αναμένεται εντυπωσιακή πτώση των τιμολογίων, ως επακόλουθο της αποκλιμάκωσης των τιμών στη χονδρική πώληση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1,  η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας έχει πέσει. Συγκεκριμένα είναι 58,4 ευρώ η μεγαβατόρα (υπνθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες είχε ξεπεράσει τα 200 ευρώ).

Τώρα, οι τιμές θα είναι ως εξής: από 0,20 έως 0,25 λεπτά/KWh και η επιδότηση από το κράτος θα είναι στα 0,15-0,16 ευρώ/KWh. Αυτό θα οδηγήσει σε μεγάλη μείωση στους λογαριασμούς και σε ανακούφιση των καταναλωτών, αφού πολλοί παλεύουν ακόμη να ξεχρεώσουν τους λογαριασμούς του περασμένου χειμώνα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις