Καλάθι της Σαρακοστής – Παπαθανάσης: “Η ακρίβεια ροκανίζει το εισόδημα, έχουμε αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και προσπαθούμε να καλύψουμε το πρόβλημα με μέτρα», τόνισε αρχικά, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ενώ αναφερόμενος στο “Καλάθι του νοικοκυριού”, είπε πως “εδώ και εβδομάδες κανένα προϊόν δεν είχε αύξηση”. “Ο πληθωρισμός στην Ελλάδα είναι χαμηλότερος από την Ευρώπη”, παρατήρησε σε δεύτερη φάση, υποστηρίζοντας ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να καλύψει 100% το κύμα ακρίβειας.

Για το θέμα που έχει παρατηρηθεί με τη μείωση της τιμής και της ποσότητας, σημείωσε πως, “έχουμε επιβάλλει πρόστιμα και σε λίγο θα δείτε και διαφορετική σήμανση. Εμείς ελέγχουμε το ποσοστό κέρδους”.

Για το “Καλάθι της Σαρακοστής” και το Market Pass

Σχετικά με το “Καλάθι της Σαρακοστής” ο Νίκος Παπαθανάσης είπε πως από την άλλη εβδομάδα, οπότε θα ανακοινωθούν τα σαρακοστιανά, θα υπάρχουν 60 αντί για 40 προϊόντα. Παράλληλα, αναφορικά με το market pass διευκρίνισε ότι, θα δοθεί βάσει των εισοδημάτων του 2021. Ξεκαθάρισε ότι, αν κάποιος δεν καταναλώσει το ποσό που θα του καταβληθεί είτε στην άυλη κάρτα είτε στο λογαριασμό του, το ποσό θα μεταφέρεται στον επόμενο μήνα.

“Δεν υπάρχει προϋπόθεση δαπάνης των χρημάτων, για την καταβολή τους” σημείωσε ο Νίκος Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι η μεταφορά της επιδότησης μέσω market pass, είτε μέσω κατάθεσης στο λογαριασμό είτε στην αύλη κάρτα θα παραμένει στο λογαριασμό ή την κάρτα του δικαιούχου. “Δεν θα χρειαστεί κάτι, πέραν της αίτησης, δεν θα ζητηθούν δηλαδή αποδείξεις και ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα χρήματα όπως θέλει”, υπογράμμισε.

Τέλος, στην περίπτωση που δεν θα δαπανηθούν τα χρήματα μόνο της άυλης κάρτας θα “εξαφανίζονται” μετά από έξι μήνες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις