Τον… ανοδικό του βηματισμό ανέκτησε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη σημερινή συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να επιστρέφει πάνω από τα επίπεδα των 1.200 μονάδων συνεπικουρούμενος από αυξημένο τζίρο και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για σειρά μετοχών.

Μετά τη διόρθωση των προηγούμενων συνεδριάσεων, ο Γενικός Δείκτης ενισχύθηκε σήμερα σε ποσοστό 0,89% και έκλεισε στις 1.202,43 μονάδες. Ωστόσο, πριν το κλείσιμο τα κέρδη του βασικού δείκτη της αγοράς ήταν σημαντικά υψηλότερα, άνω του 1,20% και «ψαλιδίστηκαν λόγω των ελεγχόμενων πιέσεων σε μετοχές όπως ο ΟΠΑΠ, η Jumbo, η ΔΕΗ.

Στην τελική εικόνα μέτρησε επίσης το γεγονός πως οι μετοχές της Coca Cola διαπραγματεύονταν σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο μέρισμα ύψους 0,78 ευρώ ανά μετοχή.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρέθηκε η Aegean που καταγράφει πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις με αθροιστικά κέρδη από την αρχή του έτους 75%. Επίσης, η μετοχη της ΒΙΟΧΑΛΚΟ έκλεισε σε ιστορικά υψηλά, στα 5,49 ευρώ, με την κεφαλαιοποίηση του ομίλου να διαμορφώνεται στα 1,42 δισ. ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις