Ελληνική συμμετοχή στο WRC και το Ράλλυ Σαεδηνίας
Θύμα της δυσκολότερης ειδικής του Ράλλυ Σαρδηνίας έπεσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης
Θύμα της πιο πονηρής, και της πιο απαιτητικής, όπως αποδείχτηκε, ειδικής διαδρομής του πρώτου σκέλους του Ράλλυ Σαρδηνίας έπεσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης.
Η ειδική διαδρομή Telti - Calangianus – Berchidda που κατέστρεψε τον αγώνα πολλών πρωτοκλασάτων οδηγών, μεταξύ των οποίων και του Παγκόσμιου Πρωταθλητή Thierry Neuville, αλλά και των τριών οδηγών της M-Sport Greg Munster, Josh McErlean και Martins Sesks, λίγο έλειψε από το να στερήσει στον Ιορδάνη Σερδερίδη τη συνέχεια του στον αγώνα.
«Δυστυχώς, στην πέμπτη ειδική του αγώνα που έκρυβε πολλές παγίδες, τουμπάραμε σε μια κλειστή φουρκέτα, χάνοντας περισσότερα από δύο λεπτά. Για καλή μας τύχη το Ford Puma Rally1 επανήλθε στις ρόδες του, η ζημιά δεν ήταν μεγάλη, οπότε καταφέραμε να ολοκληρώσουμε το σκέλος, έστω και χωρίς παρμπρίζ» δήλωσε ο Σερδερίδης, εμφανώς απογοητευμένος από την εξέλιξη αυτή.

Από εκεί και πέρα, ο Ιορδάνης Σερδερίδης οδήγησε συντηρητικά στις ειδικές διαδρομές του πρώτου σκέλους, με τις υψηλές θερμοκρασίες να δυσκολεύουν την προσπάθεια του. Η 37η θέση της γενικής κατάταξης στην οποία ολοκλήρωσε την πρώτη ημέρα του Ιταλικού γύρου του WRC με το Ford Puma Rally1 και τον Fred Miclotte δίπλα του δεν είναι ενδεικτική της προσπάθειας του και ο στόχος στις υπόλοιπες ειδικές είναι η βελτίωση της θέσης του: «Ο αγώνας είναι μεγάλος και επίπονος. Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να ξεκινήσουμε συγκρατημένα και να ανεβάσουμε ρυθμό στη συνέχεια», ήταν τα λόγια του Έλληνα οδηγού. «Στις πρωινές διαδρομές ταλαιπωρηθήκαμε με το στήσιμο του Ford Puma Rally1, καθώς γλιστρούσαμε αρκετά, με αποτέλεσμα να μην έχουμε την αυτοπεποίθηση να πιέσουμε περισσότερο», συμπλήρωσε.
Στο ενδιάμεσο service, οι μηχανικοί της εργοστασιακής M-Sport έκαναν τις απαραίτητες αλλαγές στο στήσιμο του Ford Puma Rally1, ωστόσο το λάθος του Ιορδάνη Σερδερίδη στην πέμπτη ειδική τον έριξε χαμηλά στην κατάταξη: «Το set up του αυτοκινήτου στις απογευματινές ειδικές ήταν σαφώς καλύτερο οπότε αρχίσαμε να το ευχαριστιόμαστε περισσότερο και να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας, μέχρι τη στιγμή του ατυχήματος μας», δήλωσε ο Ιορδάνης Σερδερίδης και κατέληξε λέγοντας: «Στις δύο ημέρες αγώνα που απομένουν, θα επιδιώξουμε να οδηγήσουμε πιο συγκεντρωμένα, να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μας και να ανεβούμε θέσεις στην κατάταξη του αγώνα.»

Το Ράλλυ Σαρδηνίας συνεχίζεται το Σάββατο 7 Ιουνίου με τη διεξαγωγή έξι ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 122 αγωνιστικών χιλιομέτρων.