Κορονοϊός Αεροπορικές εταιρείες: Σύμφωνα με την καταγραφή του Eurocontrol, μόλις 305 πτήσεις καταγράφηκαν την Μεγάλη Πέμπτη στον ελληνικό εναέριο χώρο, 87% λιγότερες σε σχέση με το 2019. Η παρακάτω αναπαράσταση απεικονίζει την κατάσταση.

Η αναστολή των πτήσεων προς Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Τουρκία και Ολλανδία, παρατάθηκε πρόσφατα ως τις 15 Μαΐου. Ειδικά για την Γερμανία, οι πτήσεις αφορούν μόνο την προσγείωση ή απογείωση στο αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος” στην Αθήνα. Από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military, δεν ισχύουν οι πτήσεις αυτές για την Τουρκία), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού ελλήνων πολιτών.

Πάνω από 314 δισ. δολάρια οι απώλειες

Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα οι εκτιμώμενες οικονομικές απώλειες για τις αεροπορικές εταιρίες από την εξάπλωση της COVID-19, αυξήθηκε στα 314 δισεκατομμύρια δολάρια.  Η τελευταία πρόβλεψη ζημιών της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών (IATA) είναι αυξημένη σε σύγκριση με την πρόβλεψη ζημιών 252 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έγινε στις 24 Μαρτίου και αντιπροσωπεύει ποσοστό μείωσης 55% στα επιβατικά έσοδα των αεροπορικών εταιριών, σε σύγκριση με το 2019.

Οι κινεζικές αεροπορικές εταιρίες ανέφεραν απώλεια εσόδων 33,62 δισεκατομμυρίων γουάν (4,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων) στο πρώτο τρίμηνο.

 Eurocontrol: Η κίνηση στα 40 μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις