Η ΔΕΗ αναφέρει: «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο πλάνο απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, όπως αυτό έχει παρουσιαστεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2019 και υλοποιείται κανονικά. Η απόφαση της Γεν. Διεύθυνσης Περιβάλλοντος του ΥΠΕΝ για τις ώρες λειτουργίας των υφιστάμενων λιγνιτικών μονάδων αφορά σε ώρες που θα έχουν εξαντληθεί έως τον προγραμματισμένο χρόνο απόσυρσής τους.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ είναι το ακόλουθο:

2021: Καρδιά 3-4 (αποσύρθηκαν)
2022: Μεγαλόπολη 3, Άγ. Δημήτριος 1-4
2023: Άγ. Δημήτριος 5, Μελίτη 1, Μεγαλόπολη 4
2025: Πτολεμαΐδα 5 (μετατροπή σε Φ.Α.)»

Η ΝΔ κάνει λόγο για Fake News

«Σε απάντηση των fake news που διακινούνται από την αντιπολίτευση από το πρωί σχετικά με υποτιθέμενη παράταση στη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, παρά την επίσημη διάψευση της ίδιας της εταιρίας, παραθέτουμε εκ νέου την ανακοίνωση της προς εμπέδωση από τους επαγγελματίες ψευδολόγους» αναφέρει το κυβερνόν κόμμα και παραθέτει εκ νέου το κείμενο της ανακοίνωσης της ΔΕΗ

Τι συμβαίνει με τις λιγνιτικές μονάδες – Η ανάρτηση στη Διαύγεια

Το δημοσίευμα της Καθημερινής προέκυψε εύλογα από την υπουργική απόφαση που ανήρτησε χθες στο «Διαύγεια» το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η οποία, κάνοντας αποδεκτό σχετικό αίτημα της ΔΕΗ, παρατείνει τις ώρες λειτουργίας 7 λιγνιτικών μονάδων (Αγ. Δημήτριος 1, 2, 3, 4 και 5, Μελίτη και Μεγαλόπολη 4) και των πετρελαϊκών μονάδων του ΑΗΣ Αθερινόλακκου στην Κρήτη, βάζοντας ουσιαστικά στον πάγο το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης.

Τόσο το αίτημα της ΔΕΗ και το σκεπτικό που το συνοδεύει, όσο και η υιοθέτησή του από το ΥΠΕΝ συνιστούν έμμεση παραδοχή. Πλην όμως η κυβέρνηση που οδεύει στην πράσινη μετάβαση με πόρους και δεσμεύσεις για το κλίμα έναντι των  εταίρων για το Ταμείο Ανάκαμψης  «οφείλει» να διαψεύσει κατηγορηματικά την εμβαλωματική λύση που από ότι προκύπτει προωθείται λόγω της έκρηξης του ενεργειακού κόστους. Επί τη ευκαιρία το …χρεώνει και στην αντιπολίτευση. (Από την Καθημερινή;)

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις