Ετοιμοι για δράση
Μαζεύονται σιγά σιγά οι ερυθρόλευκοι για την έναρξη της προετοιμασίας της ομάδας μπάσκετ ενόψει της νέας περιόδου. Από την Τετάρτη είναι στην Αθήνα ο Αρβιντας Μασιγιάουσκας ενώ την Πέμπτη έφτασαν και δήλωσαν έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για τον Ολυμπιακό ο Κιντελ Γουντς, ο Λόρενς Ρόμπερτς και ο Ρεινάλντας Σεϊμπούτις. Οι ερυθρόλευκοι θα έχουν νωρίτερα στην προετοιμασία τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που «κόπηκε» από την Εθνική ομάδα. Τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους παρακολούθησε στον αγώνα της Λιθουανίας με την Ιταλία ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος, συνεχίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με το μέλλον του ο Λιθουανός σταρ.
Ο Γουντς
Πρώην και νυν μέλη της «ερυθρόλευκης οικογένειας» υποδέχονται από χθες στον Ολυμπιακό. Μετά την άφιξη του Αρβιντας Ματσιγιάουσκας χθες, στην Αθήνα έφτασε σήμερα και ο νεοαποκτηθείς Κίντελ Γουντς.
Στις πρώτες δηλώσεις του ως παίκτης του Ολυμπιακού, ο Αμερικανός τόνισε: «Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και ότι για μένα είναι μια σπουδαία ευκαιρία. Γι’ αυτό ήρθα. Για να αρπάξω την ευκαιρία που μου έδωσε η ομάδα. Ήρθα για πολλές νίκες και για τίτλους. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει έναν τίτλο. Αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος».
Τον Γουντς παρέλαβαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», οι μάνατζερ του Ολυμπιακού Σταύρος Ελληνιάδης και Αντώνης Νταής. Ο Γουντς θα μείνει σε ξενοδοχείο για δύο ημέρες και εν συνεχεία θα εγκατασταθεί στο διαμέρισμα που θα του παραχωρήσει η ΚΑΕ Ολυμπιακός.
Σε ερώτηση αν τον ενδιαφέρει να επιστρέψει στο ΝΒΑ μετά τον Ολυμπιακό, ο Γουντς εξήγησε πως τώρα στο μυαλό του έχει μόνο την ελληνική ομάδα. Στο παρελθόν έχει υπάρξει συμπαίκτης με τον πρώην «ερυθρόλευκο», Τζέρι ΜακΝαμάρα και έδειξε γνώστης πως ο τελευταίος θα αγωνίζεται φέτος σε άλλη ελληνική ομάδα.
Όπως συνηθίζεται, ο Γουντς έδωσε και μία υπόσχεση στους φιλάθλους του Ολυμπιακού: «Θα δώσω πολύ ενέργεια και θα προσπαθήσω για το καλύτερο. Απλά θα κάνω αυτό που θα μου πει ο προπονητής μου».
Ο Ρόμπερτς
Με μισή ώρα καθυστέρηση κι αφού πήρε μια μικρή γεύση από Παρίσι (έστω στο αεροδρόμιο), ο Λόρενς Ρόμπερτς, εμφανώς ταλαιπωρημένος εμφανίστηκε στο «Ελ. Βενιζέλος». Ο νέος Αμερικανός ψηλός του Ολυμπιακού δεν έκρυψε την κούραση του: «Ήταν ένα μεγάλο και κουραστικό ταξίδι. Το δύσκολο όμως ήταν μόνο το ταξίδι. Ξέρω ότι σε λίγες μέρες ξεκινάμε δουλειά κι αυτό είναι το ωραίο της υπόθεσης. Όταν κάνεις κάτι που σε διασκεδάσει δεν είναι κούραση».
Τον Λόρενς του Θρύλου υποδέχτηκε στο «Ελ. Βενιζέλος» ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της ομάδας, Σταύρος Ελληνιάδης, ο οποίος και τον ενημέρωσε για το πρόγραμμά του. Ο πρώην παίκτης των Μέμφις Γκρίζιλς, παρέα με τους Γουντς και Σεϊμπούτις θα περάσουν το πρωί της Παρασκευής από ιατρικά τεστ.
Ο Ρόμπερτς ήταν ενημερωμένος για τις μετεγγραφικές κινήσεις του Ολυμπιακού: «Ξέρω ότι στην ομάδα υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, αλλά σίγουρα θα χρειαστούμε χρόνο για να γίνουμε ομάδα. Για να γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο».
Όσο για τις προσωπικές του φιλοδοξίες; Δυο χρόνια στο ΝΒΑ γνώρισε τον μαγικό κόσμο από μέσα: «Εγώ θέλω να βοηθήσω την ομάδα μου να πετύχει τους στόχους της και να κάνουμε πολλές νίκες. Το ΝΒΑ δεν με απασχολεί καθόλου αυτή τη στιγμή».
Ο Σεϊμπούτις
Παρέα με την κοπέλα του, επέστρεψε ο Ρενάλντας Σεϊμπούτις στην Ελλάδα. Ο «Ρόνι» που... έπιασε και πάλι λιμάνι δεν έκρυψε τη χαρά του που θα φορέσει και πάλι την «ερυθρόλευκη» φανέλα: «Νιώθω ευλογημένος που επιστρέφω. Αισθάνομαι πολύ όμορφα», τόνισε ο Λιθουανός κατά την άφιξη του στο «Ελ. Βενιζέλος».
Ο Λιθουανός γκαρντ που πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στο Μαρούσι είναι ενθουσιασμένος που θα δει και πάλι: «Παλιούς φίλους. Είμαι ευτυχισμένος που θα είμαι και πάλι μέλος σε μια από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης και θα κάνω το καλύτερο για την ομάδα».
Ο Σεϊμπούτις αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα έχει συμπαίκτη τον Aρβιντας Ματσιγιάουσκας και στις πιθανότητες που υπάρχουν να έχει συμπαίκτη και τον Σαρούνας Γιασκιεβίτσιους: «Είναι δυο από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο και είναι πολύ ωραίο το αν θα παίξω μαζί και με τους δυο. Δεν είναι όμως μόνο αυτοί. Ο Μπλάκνεϊ που ήρθε είναι πολύ καλός παίκτης, οι Έλληνες που είναι στην ηλικία μου, ο Μπουρούσης που δεν έχουμε παίξει μαζί. Όλα τα παιδιά. Ο Ολυμπιακός είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και είναι λογικό να θέλει τους καλύτερους στην ομάδα».
Ο «Ρόνι» μίλησε και για την παρουσία του Πίνι Γκέρσον στον πάγκο του Ολυμπιακού: «Η καριέρα του μιλάει γι’ αυτόν. Εγώ τι να πω; Είναι από τους καλύτερους και γι’ αυτό ο Ολυμπιακός τον επέλεξε για τον πάγκο. Χαίρομαι πολύ που θα παίξω γι’ αυτόν».