«Φαρμάκι» το τυλιχτό σουβλάκι: Στα ύψη η τιμή του, σε ποιες περιοχές το πληρώνουμε «χρυσό»
Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι οι παράγοντες που εκτοξεύουν την τιμή στο σουβλάκι είναι οι αυξήσεις σε κρέας, κάρβουνα, ρεύμα και μισθούς.

Κάποτε το να βγει κανείς για σουβλάκια ήταν «η έξοδος του φτωχού». Το σουβλάκι αποτελούσε το φτηνό έδεσμα, που ήταν ικανό να χορτάσει την πείνα σου. Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν. Πλέον η έξοδος για σουβλάκια δεν απέχει και πολύ οικονομικά από δείπνο σε γκουρμέ εστιατόριο.
Ακόμη και το αγαπημένο τυλιχτό στο χέρι, έχει γίνει είδος πολυτελείας, με την τιμή του πλέον να αγγίζει τα 5 ευρώ. Κι αν το λιγουρευτεί κανείς ενώ βρίσκεται σε διακοπές σε κάποιο νησί, θα πρέπει να βάλει το χέρι ακόμη πιο βαθιά στην τσέπη του, αφού σε ορισμένα νησιά η τιμή του φτάνει ακόμη και στα 7 ευρώ.
Η αύξηση της τιμής στο σουβλάκι είναι τεράστια τα τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι τον Σεπτέμβριο του 2023 ένα τυλιχτό στο χέρι (με καλαμάκι ή γύρο) κόστιζε από 3€ έως 3,70€. Τον Σεπτέμβριο του 2024 η τιμή ανέβηκε στα 3,40€-4,20€, ενώ τον Μάιο του 2025 η τιμή του εκτοξεύθηκε στα 3,80€-4,50€.
Σε ποιες περιοχές «καίει» το σουβλάκι
Πρωταθλήτριες στην ακρίβεια όσον αφορά στο σουβλάκι αναδεικνύονται το Κολωνάκι και η Ηλιούπολη. Στην Ηλιούπολη η τιμή του τυλιχτού κυμαίνεται από 4,20€ έως 4,40€, ενώ στο Κολωνάκι η τιμή ξεκινά από 3,90€ και φτάνει στα 4,40€.
Αναλυτικά:
- Ηλιούπολη: 4,20€ - 4,40€
- Κολωνάκι: 3,90€ - 4,40€
- Κηφισιά: 4,10€ - 4,30€
- Βουλιαγμένη: 4€ - 4,20€
- Νέος Κόσμος: 3,90€ - 4€
- Γκύζη: 3,70€ - 3,90€
- Πειραιάς: 3,70€ - 3,90€
- Δάφνη: 3,80€
Το κόστος εκτοξεύει την τιμή
Οι επιχειρηματίες τονίζουν ότι οι παράγοντες που εκτοξεύουν την τιμή στο σουβλάκι είναι οι αυξήσεις σε κρέας, κάρβουνα, ρεύμα και μισθούς.
«Δεν έχουν ακριβύνει τα πάντα; Θέλουμε να ανεβάζουμε τιμές; Ένα σουβλάκι κοστίζει όσο ένας διπλός καφές. Οι πρώτες ύλες, τα ενοίκια, έχουν αυξηθεί τα πάντα», λέει ο Δημήτρης Εικοσιδυός, ιδιοκτήτης ψητοπωλείου στη Θεσσαλονίκη.