Α.Τ. Περιστερίου: Μοίρασε πρόστιμα το αστυνομικό τμήμα Περιστερίου σε όσους θέλησαν να επισκεφτούν πρόσφυγες – απεργούς πείνας. Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Πέμπτης γιατροί και δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν το τμήμα Περιστερίου, όπου σύμφωνα με καταγγελίες πρόσφυγες κρατούνταν συνωστισμένοι στο ίδιο κελί.

Μάλιστα, οι ίδιοι διαμαρτυρόμενοι για τον κίνδυνο εν μέσω πανδημίας κορονοϊού ξεκίνησαν απεργία πείνας. Σύμφωνα με τον Συντονισμό για το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. από τους Θ. Μεγαλοικονόμου ψυχίατρο, Α. Βαφειάδου πρ. δημοτικό σύμβουλο Περιστερίου, Χρ. Βαφειάδη καθηγητή και τον δημοτικό σύμβουλο Ιλίου Δημήτρη Γεωργίου, γιατρό καρδιολόγο, επισκέφθηκαν το Α.Τ. Περιστερίου.

Σημειώνεται ότι εκτός από τα 2 μέλη της αντιπροσωπείας, που είναι και μέλη και της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου, οι γιατροί Θ. Μεγαλοοικονόμου και Δ. Γεωργίου συμμετείχαν ως γιατροί, έχοντας μαζί τους τις ιατρικές τους ταυτότητες, ιατρικά εργαλεία για εξετάσεις, καθώς και μέσα προστασίας (μάσκες, γάντια) για να τα διαθέσουν στους κρατούμενους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι είχαν συμπληρώσει βεβαιώσεις μετακίνησης Β4 για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί μοίρασαν πρόστιμα με την αιτιολογία ότι τη βοήθεια δεν την είχαν ζητήσει τηλεφωνικά οι ίδιοι οι κρατούμενοι ή η αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στην καταγγελία του ΣΥ.ΠΡΟ.ΜΕ. «η αντιμετώπιση των αστυνομικών ήταν ένα ακόμα δείγμα του ακραίου αντιδημοκρατικού δρόμου τρομοκρατίας και καταστολής που ακολουθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. με τη συναίνεση και των άλλων καθεστωτικών πολιτικών δυνάμεων. Όχι μόνο αρνήθηκαν να δώσουν οποιαδήποτε πληροφορία, αν οι κρατούμενοι είναι καλά στην υγεία τους, αλλά έκοψαν πρόστιμο σε όλους για άσκοπη μετακίνηση».

Μετά το κόψιμο των προστίμων, υπήρξε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας στο δήμαρχο και στον αντιδήμαρχο Περιστερίου από την Α. Βαφειάδου και στο Α.Τ. από το δικηγόρο Θ. Συμεωνίδη, ενώ η απάντηση του διοικητή του αστυνομικού τμήματος ήταν να γίνει ένσταση.