Πασχαλινό τραπέζι: Φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό ύστερα από την απαγόρευση της κυκλοφορίας σε μία προσπάθεια να περιοριστεί η πανδημία του κορονοϊού. Έτσι, φέτος δεν θα έχουμε γλέντια στην εξοχή ούτε το καθιερωμένο σούβλισμα του οβελία. Βέβαια, πολλοί είναι αυτοί που ετοιμάζονται ήδη για το πασχαλινό τραπέζι και ας είναι εντός του σπιτιού.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Βασίλης Κορκίδης ανέφερε: «Το πασχαλινό καλάθι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το περυσινό και κοντά στα 54 ευρώ, ενώ η τιμή του αρνιού κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι και κοντά στα 4 ευρώ το κιλό». Υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, ούτε υπάρχουν ελλείψεις αγαθών στα ράφια μεγάλων και μικρών καταστημάτων τροφίμων.

«Στην Ελλάδα υπό νορμάλ συνθήκες θα μιλούσαμε για τη κίνηση της πασχαλινής αγοράς, τις τιμές του πασχαλινού τραπεζιού και του οβελία. Όμως δυστυχώς φέτος το Πάσχα, οι συνθήκες που ζούμε είναι διαφορετικές. Το ευτύχημα είναι ότι δεν αντιμετωπίζουμε κανένα πρόβλημα στην εφοδιαστική αλυσίδα τροφίμων, ούτε βεβαίως ελλείψεις αγαθών στα ράφια μεγάλων και μικρών καταστημάτων τροφίμων. Το πασχαλινό καλάθι κυμαίνεται στα ίδια επίπεδα με το περυσινό και κοντά στα 54 ευρώ, ενώ η τιμή του αρνιού κυμαίνεται σε χαμηλότερα επίπεδα από πέρυσι και κοντά στα 4 ευρώ το κιλό. Υπάρχουν μάλιστα 700.000 αμνοερίφια στα ψυγεία και άλλο 1,5 εκ. στα μαντριά με την εκτίμηση πως 500.000 θα μείνουν απούλητα λόγω της μείωσης των εξαγωγών κατά 1/3 από πέρυσι» είπε.

ÂÁÑÂÁÊÅÉÏ ÁÃÏÑÁ
ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ ÃÉÙÑÃÏÓ EUROKINISS

Παράλληλα, σημείωσε ότι: «Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Αγοράς του Ρέντη, στις τιμές χονδρικής υπάρχουν ορισμένες αυξήσεις λόγω κορονοϊού στα οπωροκηπευτικά και τα φρούτα, κυρίως από τις δυσκολίες στη συγκομιδή, αλλά πάρα την αυξημένη ζήτηση υπάρχει επάρκεια στην αγορά. Είναι γεγονός πως η εγχώρια παραγωγή τροφίμων δεν έχει υποκαταστήσει τις εισαγωγές τροφίμων, παρά το γεγονός πως οι εξαγωγές μας σε τρόφιμα κινήθηκαν ανοδικά το 2019, κυρίως προς Ιταλία, Γερμανία και Ηνωμένο Βασίλειο. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας των καταναλωτών, αφού η αγροτική μας παραγωγή και η διάθεση τροφίμων είναι διαρκής, επαρκής και ασφαλής.»

Την ίδια ώρα, ο Κλεάνθης Τσιρώνης, Πρόεδρος της Ένωσης Κρεοπωλών της Βαρβακείου Αγοράς δήλωσε πως φέτος «το αρνί ξεκινάει από τα 5 ευρώ, την ώρα που πέρυσι είχε 6μιση ευρώ». Ο ίδιος τόνισε: «Ακόμα κι αν δεν είναι το ίδιο με τη σούβλα, γίνεται ωραίο και στον φούρνο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις