Πότε, που και πως έρχεται το Άγιο Φως:  Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, μίλησε στο Open και την εκπομπή «Ωρα Ελλάδος» για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί φέτος για την άφιξη του Αγίου Φωτός στη χώρα μας.

«Τα πράγματα τα νιώθουμε και είναι (φέτος) διαφορετικά. Η συγκυρία δεν μας επιτρέπει να υποδεχθούμε το Άγιο Φως με τη μεγαλοπρέπεια και τις τιμές των περασμένων ετών. Παρ’ όλα αυτά η ουσία είναι πως το Άγιο Φως θα καταφέρουμε να το φέρουμε και φέτος στην πατρίδα μας. Γίνανε όλες οι συνεννοήσεις από την κυβέρνησή μας με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Αύριο το μεσημέρι Μεγάλο Σάββατο ένα αεροσκάφος της Aegean θα φύγει από την Ελλάδα και θα πάει στο Ισραήλ, στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Εκεί, χωρίς να βγει κανείς από μέσα, συγκεκριμένα μέσα στο αεροσκάφος θα είναι ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου μαζί με ένα βοηθό του. Δεν θα βγουν από το αεροσκάφος αλλά με ένα αυτοκίνητο του προξενικού μας γραφείου του Άγιο Φως θα έρθει κατ’ ευθείαν από τον Πανάγιο Τάφο στο Τελ Αβίβ».

Όπως διευκρινίστηκε, ουδείς θα κατέβει από το αεροσκάφος διότι στην περίπτωση που αυτό συνέβαινε τότε επιστρέφοντας οι δύο άνδρες θα έπρεπε να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες. Συνεπώς το Πανάγιο Φως θα μεταφερθεί στο Τελ Αβίβ στο αεροσκάφος της Aegean και από εκεί στην Αθήνα και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

«Καταλαβαίνετε ότι είναι μία διαδικασία πρωτοφανής, εγώ προσωπικά δεν σας κρύβω πως περίμενα από την αρχή της θητείας μου αυτή την ημέρα για να βρεθώ στον Πανάγιο Τάφο ώστε ο ίδιος, μαζί με την υπόλοιπη αντιπροσωπεία, να φέρουμε το Άγιο Φως, ούτε αυτό έγινε», συμπλήρωσε. Εξήγησε ακόμα πως «για μας στην κυβέρνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η προστασία της δημόσιας υγείας».

Σε σχέση και πάλι με τη διαδικασία ο υφυπουργός Εξωτερικών, σημείωσε: «Το σενάριο έχει αλλάξει τις τελευταίες ημέρες. Το Άγιο Φως θα έρθει στην Αθήνα και δεν θα πάει πουθενά. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό. Ούτε στη Θεσσαλονίκη δυστυχώς. Δυστυχώς δεν θα πάει πουθενά γιατί φοβηθήκαμε το σενάριο του συνωστισμού και του κόσμου και των αξιωματούχων».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις