Κορονοϊός δικηγόροι: Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε την αποχή των δικηγόρων Αθηνών την προσεχή Τρίτη, 28.4.2020 από την άσκηση των καθηκόντων τους, τόσο των δικαστικών, όσο και των εξωδικαστικών (υποθηκοφυλακεία, κτηματολογικά γραφεία), χωρίς την χορήγηση κατ’ εξαίρεση αδειών από τον ΔΣΑ

Η στάση του δικηγορικού σώματος της Αθήνας θα επανακαθοριστεί κατά την προγραμματισμένη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου την Τρίτη, 28.4.2020.

Ο πρόεδρος της ολομέλειας των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων της Ελλάδας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δημήτρης Βερβεσός αναφέρθηκε στην επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία βιασύνη της κυβέρνησης να ανοίξει τα ειρηνοδικεία και μάλιστα για προσημειώσεις τραπεζών σε κατασχετήρια εν μέσω πανδημίας και μάλιστα τρεις ημέρες πριν λήξει η διορία προστασίας της πρώτης κατοικίας.

Στις 21 Απριλίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε σαφές ότι η σταδιακή μετάβαση στην κανονικότητα «ξεκινάει συμβολικά από τη Δικαιοσύνη καθώς από τις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα Υποθηκοφυλακεία έμμισθα και άμισθα», τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία «για συγκεκριμένες διαδικασίες όπως π.χ. εκείνες των συναινετικών προσημειώσεων».

Υπενθυμίζεται ότι από 27/4 που ανοίγουν κανονικά Υποθηκοφυλακεία και Δικαστήρια για προσημειώσεις και με τα Ενεχυροφυλακεία να είναι ήδη ανοικτά δημιουργείται ένα παράξενο νομικό κενό. Οι μεν Τράπεζες και τα fund που κατέχουν κόκκινα δάνεια θα μπορούν κανονικά να υποθηκεύουν, να μεταγράφουν, να τιτλοποιούν και να μεταβιβάζουν δάνεια, αλλά ο δανειολήπτης δεν θα μπορεί να καταθέτει αγωγές, να στέλνει εξώδικα ή αποκρούσεις κλπ στις τράπεζες, διότι οι ανάλογες υπηρεσίες θα είναι κλειστές.

Ο Δικηγόρος του δανειολήπτη δεν θα μπορεί να καταθέσει αγωγή κατά της τράπεζας ή του fund, αλλά ο Δικηγόρος Τράπεζας ή του fund μπορεί να πηγαίνει για προσημειώσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις