Παραλίες Αττικής: Μετά τη χθεσινή κοσμοπλημμύρα που σημειώθηκε σε παραλίες της Αττικής, αρκετοί είναι και σήμερα οι πολίτες που, με σύμμαχο τον καλό καιρό, την υψηλή θερμοκρασία και την απουσία περιορισμών στην κίνηση, θέλησαν να δροσιστούν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο Καβούρι, ήταν κάτι παραπάνω από αρκετός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε και την Κυριακή. Μάλιστα, δεν φάνηκε να τηρούνται ιδιαίτερα οι αποστάσεις.

Δείτε τι γίνεται και στην Λούτσα

Αρκετός κόσμος βρέθηκε και στην παραλία του Λαιμού, στη Βουλιαγμένη

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειωθεί πως τις τρέχουσες ώρες η κίνηση «στα κόκκινα στο παραλιακό μέτωπο και δη στο κομμάτι ΣΕΦ – Άλιμος, καθώς οι Αθηναίοι έχουν ξεχυθεί στους δρόμους με κατεύθυνση κάποια παραλία. Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ

Οι καιρικές συνθήκες για την Κυριακή

Την Κυριακή αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις απογευματινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ορεινά. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και νότια. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και στα μόνο στα νοτιοανατολικά θα είναι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Η ενημέρωση που υπάρχει για τις παραλίες

Για τις ιδιωτικά διαχειριζόμενες οργανωμένες παραλίες από ξενοδοχειακές μονάδες, εν-δεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις συνολικές προτάσεις:

▪ Συνίσταται η απόσταση μεταξύ του κάθε «μόνιμου» τοποθετημένου σετ ομπρέλας και ζεύγους ξαπλώστρες να είναι στα 3 μέτρα.

▪ Στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας από ξαπλώστρες συνίσταται η αναλογία να είναι περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα ανά λουόμενο (παιδί ή ενήλικα).

▪ Συνίσταται η χρήση ξύλινης ξαπλώστρας ή πλαστικής. ▪ Μετά την απελευθέρωση του κάθε σετ από «μόνιμα» τοποθετημένες ξαπλώστρες συνίσταται η απολύμανση όλου του σετ (με διάλυμα ισοπροπιλικής αλκοόλης κατά 60% με 70%) από κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο και η μη προσέγγιση σε αυτό νέων επισκεπτών για τουλάχιστον 20 λεπτά.

▪ Προτείνεται η συνεργασία της ξενοδοχειακής μονάδας με εξειδικευμένο call center / σύστημα τηλεϊατρικής για την αντιμετώπιση ή δρομολόγηση οποιουδήποτε θέματος που σχετίζεται με τον κορωναϊό Covid-19.  Για τις δημόσιες οργανωμένες παραλίες από δήμους ή δημοτικές εταιρείες, ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις συνολικές προτάσεις:

▪ Συνίσταται η απόσταση μεταξύ του κάθε «μόνιμου» τοποθετημένου σετ ομπρέλας και ζεύγους ξαπλώστρες να είναι στα 3 μέτρα. ▪ Στο ελεύθερο κομμάτι της παραλίας από ξαπλώστρες συνίσταται η αναλογία να είναι περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα ανά λουόμενο (παιδί ή ενήλικα). ▪ Συνίσταται η χρήση ξύλινης ξαπλώστρας ή πλαστικής.

▪ Μετά την απελευθέρωση του κάθε σετ από «μόνιμα» τοποθετημένες ξαπλώστρες συνίσταται η απολύμανση όλου του σετ (με διάλυμα ισοπροπιλικής αλκοόλης κατά 60% με 70%) από κατάλληλα εκπαιδευμένο άτομο και η μη προσέγγιση σε αυτό νέων επισκεπτών για τουλάχιστον 20 λεπτά.

▪ Συνίσταται τα κοινόχρηστα ντουζ να απέχουν απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από τους κοντινότερους λουόμενους.   Για τις δημόσιες μη οργανωμένες παραλίες, ενδεικτικά αναφέρονται κάποιες από τις συνολικές προτάσεις:

▪ Σε όλη την έκταση της παραλίας συνίσταται η αναλογία να είναι περίπου 10 τετραγωνικά μέτρα ανά λουόμενο (παιδί ή ενήλικα).

▪ Συνίσταται η αποφυγή κάθε είδους συναλλαγής με πλανόδιους πωλητές εντός της παραλίας.

▪ Συνίσταται η αποφυγή κλειστών κοινόχρηστων ντουζ. ▪ Συνίσταται η μη χρήση κοινόχρηστων αποδυτηρίων.

▪ Συνίσταται τα κοινόχρηστα ντουζ να απέχουν απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από τους κοντινότερους λουόμενους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις