Πανελλήνιες 2020: «Οι οικογένειες μας έχουν διαλυθεί, δεν υπάρχει οικογενειακό τραπέζι, δεν υπάρχει συμπαράσταση στα παιδιά μας. Το μόνο που ακούν από εμάς τους γονείς τους είναι καραντίνα, διασωληνωμένος, θάνατος» δηλώνει στο Έθνος  ο προϊστάμενος ΜΕΘ του Θριάσιου νοσοκομείου Παναγιώτης Πιτέλης.

Όπως δηλώνει σε επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, περιγράφει διεξοδικά τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνουν τα παιδιά των εργαζομένων στις δημόσιες υγειονομικές υπηρεσίες αυτές τις δύσκολες ώρες της πανδημίας. Ο προϊστάμενος ΜΕΘ του Θριάσιου όπως και οι περισσότεροι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν μπει μία και δύο φορές σε καραντίνα λόγω του κορονοϊού ενώ -λόγω των πολλών ωρών απουσίας τους από το σπίτι- έχουν αφήσει τα παιδιά τους μόνα τους.

Όπως υποστηρίζουν, ειδικά αυτά που βρίσκονται σε προετοιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και έτσι ζητούν τη μοριοδότηση τους, όπως έγινε για τα παιδιά των περιοχών που επλήγησαν από τις φυσικές καταστροφές όπως στο Μάτι και στη Μάνδρα Αττικής. «Θερμή παράκληση από όλους τους υγειονομικούς, ως ελάχιστη τιμή αναγνώρισης προς τους ήρωες, όπως τους αποκαλείτε, να δοθεί μοριοδότηση προς τα παιδιά των υγειονομικών που δίνουν εξετάσεις στην Γ΄Λυκείου», καταλήγει ο Παναγιώτης Πιτέλης.

Στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ

«Τα παιδιά που έχουν γονέα υγειονομικό επηρεάζονται άμεσα. Στην οικογένεια επικρατεί αναστάτωση από την επικινδυνότητα της δουλειάς, την ενδεχόμενη καραντίνα του γονέα από επαφές στο εργασιακό περιβάλλον και το χειρότερο για συναδέλφους που νόσησαν και πέρασαν όλη αυτή τη δοκιμασία. Οι οικογένειες που έχουν γονέα υγειονομικό δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ήρεμο περιβάλλον για το παιδί. Αυτό θα ήταν έμπρακτη απόδειξη από το Υπουργείο Παιδείας ότι συμβάλει στη προσπάθεια μας», δηλώνει στον Έθνος ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος τονίζοντας πως ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας ήταν κατ΄αρχήν θετικός στο αίτημα αλλά δεν είναι μόνο της αρμοδιότητα του για να υλοποιηθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις