«Δράκος της Κέρκυρας»: Συναγερμός έχει σημάνει στην Κέρκυρα μετά την περιπέτεια μιας 34χρονης, η οποία αγνοείτο επί δύο 24ωρα και  βρέθηκε στη συνέχεια σε καλύβα στην περιοχή Αγίου Πέτρου Λευκίμμης. Κατήγγειλε πως «είχε πέσει θύμα απαγωγής και πολλαπλού βιασμού από τον «δράκο της Λευκίμμης»».

Ο συγκεκριμένος άνδρας το 2012 είχε καταδικαστεί σε 53 χρόνια κάθειρξης, για έξι βιασμούς, νεαρών κοριτσιών, τουριστριών από τη Μεγάλη Βρετανία, αλλά αποφυλακίστηκε κάποια χρόνια αργότερα, καθώς αξιοποίησε τις ευνοϊκές για εκείνον διατάξεις του νόμου. Μέχρι και σήμερα συνεχίζει να αναζητείται.

Οι έρευνες επικεντρώνονται στη νότια Κέρκυρα, όπου φαίνεται πως βρίσκει καταφύγιο ο άνδρας, καθώς κατάγεται από την περιοχή και τη γνωρίζει αρκετά καλά. Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι πιέσεις από τη Μεγάλη Βρετανία για τη σύλληψή του και την εκ νέου τιμωρία του, όπως αναφέρθηκε σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega. Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους, ανάμεσα στα οποία είναι και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος άνδρας χρήζει φαρμακευτικής αγωγής, καθώς και ότι είναι άνεργος για καιρό.

Η αποφυλάκιση του 47χρονου είχε προκαλέσει σάλο στα βρετανικά ΜΜΕ, που είχαν επισημάνει ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποινή που είχε επιβληθεί μέχρι τότε σε βιαστή. Όπως είχε προκύψει, ο δράστης παρέσυρε γυναίκες σε δάσος, με την απειλή μαχαιριού και εκεί τις βίαζε. Είχε μάλιστα συλληφθεί και το 2007 για βιασμούς τριών γυναικών από το 1997 μέχρι το 2005 αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος το 2010 και μέσα σε λίγες εβδομάδες είχε διαπράξει νέες επιθέσεις. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα», κατέθεσε τότε ένα από τα θύματα.

Δείτε σχετικό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 για τις αντιδράσεις στη Μεγάλη Βρετανία

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις