Υπόθεση Τοπαλούδη: Βερβεσός, Σκέρτσος. Τόσο η δική τους αντίδραση όσο και η παρέμβαση των συνδικαλιστών δικηγόρων στη δίκη, ήταν ιταμή τόσο ως προς την ουσία της όσο και διαδικαστικά. Φυσικό επόμενο λοιπόν να εισπράξουν θύελλες αντιδράσεων.

Κατ΄ αρχάς η εισαγγελέας έκανε πολύ συγκεκριμένες αναφορές στους συνηγόρους της συγκεκριμένης δίκης, κι όχι σε όλους τους δικηγόρους της Αθήνας, ούτε, ακόμα λιγότερο, όλης της Ελλάδας. Αντί λοιπόν ο κος Βερβεσός να εκφράζει τη «δυσαρέσκειά του» διακόπτοντας διαδικασία κακουργιοδικείου, θα ήταν χρησιμότερο να έψαχνε τις καταγγελίες. Ο δε γραμματέα του ΔΣΑ που είπε στην ΕΡΤ ότι «οι δικηγόροι είναι συλλειτουργοί της δικαιοσύνης», οφείλει να γνωρίζει ότι ο σεβασμός κερδίζεται διαρκώς και ουδείς τον έχει δεδομένο.

Ο δικηγόρος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, Θανάσης Καμπαγιάννης δήλωσε ευθαρσώς προς τον κύριο Βερβεσό για την παρέμβασή του στη δίκη: «Δεν με εκφράζεις». Συμπληρώνοντας ότι: «δεν είναι ανακοίνωση “των δικηγόρων”. Δεν είναι καν ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ», αλλά «προσωπική ανακοίνωση του κ. Βερβεσού, που έχει φυσικά ψηφιστεί ως πρόεδρος και κατέχει θεσμική θέση».Ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ με την Εναλλακτική Παρέμβαση βλέποντας ειδήσεις με τίτλο “Οργή δικηγόρων κατά της εισαγγελέως”, οφείλω μια δημόσια γνώμη. Διαφωνώ με την ανακοίνωση του Προέδρου».  Τέλος, κάνει λόγο για πολλές λάθος παρεμβάσεις την ώρα που το έγκλημα του λευκού κολάρου παραμένει ατιμώρητο. 

Προσπάθειες συσκότισης της υπόθεσης
Για την υπόθεση Τοπαλούδη φαίνεται μάλλον ότι υπάρχει “έντονη διάθεση” να προστατευθεί ο κατηγορούμενος γόνος της ισχυρής οικογένειας και να συσκοτισθεί η υπόθεση. Η εισαγγελέας το δήλωσε χωρίς να «στρογγυλεύει» τα λόγια της:

  • «Έχω παράπονο από το ανακριτικό έργο, υπήρχαν και άλλα θύματα. Θα μπορούσαμε να τις έχουμε και αυτές»
  • «Ασκήθηκαν πιέσεις στον λιμενικό Θ. Ζόβα. Έφτασαν σε ένα σημείο να του παίρνουν την υπόθεση για να ασχοληθεί κάποιος άλλος. Δεν θέλω να υπονοήσω ότι το επιφανές μέλος της Ρόδου ο πατέρας του Ροδίτη κατηγορουμένου έβαλε λυτούς και δεμένους για να σώσει το παιδί του».
  • «Δεν με ενδιαφέρει όσο και αν πιέζανε -αν πιέζανε- ας χαλάσει ο κόσμος».

Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, επί του προσωπικού
Η άλλη άστοχη παρέμβαση, που μόνο προσωπική δεν ήταν, προήλθε από τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, κύριο Α. Σκέρτσο. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόζει διαρκώς την αρχή: «τα δικά μας σύκα, τα δικά σας καρύδια και ακούγονται». Όταν ένα δεύτερης γραμμής κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα ή στη Λέσβο κάνει μία ανάρτηση στα social media του είδους «θα λογαριαστούμε μετά την κρίση», ζητά από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να το απομακρύνει διότι η τοποθέτησή του κρίνεται όχι προσωπική.

Όπως εύστοχα, ειρωνευόμενος έγραψε στη δική του σελίδα ο δικηγόρος Αντώνης Τζανακόπουλος: Λάθος μου που δεν έγραφα «Αυτό το γράφω ως απλός πολίτης, όχι σαν αδερφός του αδερφού μου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις