Ψηφιακά διπλώματα οδήγησης: Η αποστολή τους γίνεται μέσα σε 24 ώρες από την επιτυχία του υποψήφιου στις εξετάσεις του. Το υπουργείο αναφέρει πως ήδη έχουν αποσταλεί στα e-mail των νέων οδηγών οι ειδοποιήσεις και το αντίγραφο της άδειας ικανότητας οδήγησης, ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν με τα οχήματά τους και βεβαίως να ασφαλιστούν. Με το προσωρινό ψηφιακό δίπλωμα, οι επιτυχόντες δεν χρειάζεται να περιμένουν τέσσερις μήνες μέχρι να έρθει το κανονικό δίπλωμα.

Στο ψηφιακό δίπλωμα (δείγμα επισυνάπτεται) αναγράφεται:

– 1. Επώνυμο

– 2. Όνομα

– 3. Ημερομηνία Γέννησης

– 4α. Ημερομηνία εξέτασης οδηγού

– 4β Ημερομηνία λήξης ψηφιακού διπλώματος

– 4γ. Υπηρεσία που εκδόθηκε το δίπλωμα

– 4δ. ΑΦΜ οδηγού

– 5. Αριθμός Αδείας που θα βγει κατά την εκτύπωση

– 9. Κατηγορία του διπλώματος

– 12. Παρατηρήσεις (οδήγηση με γυαλιά)

– 15. Κωδικός Υπουργείου για τη γνησιότητα

Αυτό είναι το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης

Ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καρααμανλής, ανέφερε σχετικά: “Η μεγάλη καινοτομία είναι ότι από τη στιγμή που πετύχεις στις εξετάσεις μπορείς να οδηγήσεις και να μην περιμένεις τέσσερις μήνες να σου έρθει ένα χαρτί”. “Έτσι, με απλά βασικά πράγματα, η χώρα μας επιστρέφει σιγά-σιγά στην κανονικότητα της μετά –κορονοϊού εποχής και αντιμετωπίζονται με επιτυχία τα ζητήματα της καθημερινότητας των πολιτών” προσθέτει.

Να σημειωθεί πως το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης είναι προσωρινό και δεν αντικαθιστά το κανονικό δίπλωμα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, από το υπουργείο, η πλατφόρμα αυτή – https://drivers.services.gov.gr/licence – σύντομα θα επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες αιτημάτων που υποβάλλουν οι πολίτες, όπως αναθεώρηση αδειών οδήγησης ή αντικατάσταση αυτών λόγω φθοράς ή απώλειας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις