Θέμα ωρών θεωρείται η σύλληψη της δράστιδος που έριξε βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στις 20 Μαΐου στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί φέρονται πεπεισμένοι για την ενοχή μιας συγκεκριμένης γυναίκας και πλέον με μεθοδικές κινήσεις συγκεντρώνουν στοιχεία σε βάρος της, προκειμένου να σχηματίσουν δικογραφία και να την οδηγήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Οι αστυνομικοί που ερευνούσαν την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, κατάλαβαν εξαρχής ότι δεν είχαν να κάνουν με εύκολη υπόθεση, καθώς η δράστις φάνηκε να έχει οργανώσει κάθε κίνηση της.

Μετά την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι αστυνομικοί εστίασαν σε 10 ύποπτες γυναίκες. Όπως προέκυψε τα κινητά τηλέφωνα των 9 υπόπτων βρίσκονταν σε άλλη περιοχή από αυτή της επίθεσης. ‘Ενα κινητό, όμως, ήταν απενεργοποιημένο και αυτό κίνησε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον των αρχών. Συγκεκριμένα ένα τέταρτο πριν την επίθεση ήταν απενεργοποιημένο. Το κινητό ενεργοποιήθηκε ξανά λίγες ώρες αργότερα μετά την επίθεση.

Οι αρχές κατόρθωσαν να «πλησιάσουν» τη δράστιδα συγκεντρώνοντας στοιχεία και χαρτογραφώντας σημαντικές περιοχές, όπως το σημείο της επίθεσης, το σπίτι της 34χρονης, την αφετηρία των λεωφορείων στην Ακαδημίας όπου η δράστις χρησιμοποίησε καρτοτηλέφωνο για να μισθώσει ταξί που την παρέλαβε από το σημείο της επίθεσης καθώς και περιοχή του ΜΕΤΣ όπου αποβιβάστηκε.

Το επόμενο 24ωρο αναμένεται ιδιαίτερα κρίσιμο. Οι άνδρες της «Ασφάλειας» θα επιχειρήσουν να αιφνιδιάσουν τη νούμερο ένα ύποπτη, ώστε να τη συλλάβουν άμεσα και να μην ρισκάρουν το ενδεχόμενο διαφυγής. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αρχές δεν αφήνουν να διαρρεύσουν πληροφορίες σχετικά με την ταυτότητα της δράστιδος. Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που αστυνομικές πηγές εκφράζονται με τόσο μεγάλη αισιοδοξία για την εξέλιξη των ερευνών.

Σημειώνεται πως η Ιωάννα εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Εγκαυμάτων στο Θριάσιο Νοσοκομείο, όπου έχει υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ιωάννα υποστήριζε από την πρώτη στιγμή ότι δεν αναγνώρισε την μαυροφορεμένη γυναίκα, ενώ δεν κατάφερε να αναγνωρίζει τη δράστιδα σε καμία από τις φωτογραφίες που έχουν στη διάθεσή τους οι άντρες της Ασφάλειας από τις κάμερες ασφαλείας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις