Μάλιστα, οι εργαζόμενοι σχημάτισαν κύκλο και χόρεψαν, φορώντας μάσκες. Αυτήν τη στιγμή είναι κλειστή η Σταδίου. Θα ακολουθήσει ομιλία και σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνουν πορεία στη Βουλή.

Στο κάλεσμα για συμμετοχή στο σημερινό πανελλαδικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Εργασίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) είχε τονίσει: «Να φωνάξουμε και να στείλουμε το μήνυμα στην κυβέρνηση πως εμείς δεν ζούμε με 9 ευρώ την ημέρα» διεκδικώντας καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας και λέει «όχι στις μειώσεις, όχι στις απολύσεις».

Το συλλαλητήριό της στηρίζουν τα 147 πρωτοβάθμια κλαδικά σωματεία μέλη της ομοσπονδίας, η ΓΣΕΕ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης, Ρόδου, Βόλου, Ναυπλίου, Πρέβεζας, Καλαμάτας, Χαλκιδικής κ.α., η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, η Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων Ελλάδας, η Ομοσπονδία Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), το Σωματείο Τουριστικών Συνοδών, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εργαζομένων στη Ναυτιλία και στον Τουρισμό, το Συνδικάτο ΟΑΣΑ-ΟΣΥ κ.ά.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον κλάδο, οι οποίοι καταγγέλλουν εκατοντάδες απολύσεις και δραματική μείωση μισθών, ζητούν:

  • Την καθολική εφαρμογή των Κλαδικών Συλλογικών Συμβάσεων στα ξενοδοχεία, στα τουριστικά καταλύματα, στον επισιτισμό, στην εστίαση, στις αλυσίδες ταχυφαγείων, στις βιομηχανίες ζαχαρωδών και στα εργαστήρια ζαχαροπλαστικής, καθώς και στους φούρνους.
  • Αναπλήρωση των μισθών στα επίπεδα των κλαδικών συμβάσεων.
  • Ανάκληση όλων των απολύσεων και απαγόρευση αυτών για το επόμενο διάστημα.
  • Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων των εποχικά εργαζομένων στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό.
  • Παράταση επιδόματος ανεργίας έως τον Απρίλιο του 2021.
  • Ένταξη στον μηχανισμό στήριξης όλων των εργαζομένων ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • Ρυθμίσεις για όλους σε Τράπεζες, Εφορίες και ΔΕΚΟ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις