Ποινή κάθειρξης 15 ετών επέβαλε σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω στον 21χρονο καταδικασθέντα για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, αυτή τη φορά για το βιασμό μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%.  Τόσο ο 21χρονος Αλβανικής καταγωγής, όσο κι ένας 23χρονος αθίγγανος, κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι, χωρίς ελαφρυντικά, για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που τελέστηκε στη Ρόδο την 1η Δεκεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοκρατικής, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του Δικαστηρίου ο 21χρονος απευθύνθηκε με απειλητικό ύφος στον Πρόεδρο της έδρας λέγοντας του ότι «δεν θα είναι για πολύ Πρόεδρος».

Η εισαγγελική πρόταση νωρίς το πρωί της Παρασκευής ήταν καταδικαστική και για τους δύο δράστες. Σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως, «με σαφήνεια κατέθεσε η παθούσα ότι τη νύχτα της 1ης Δεκεμβρίου πήγε μια βόλτα και τελικά βιάστηκε και από τους δύο. Δεν υπήρχε συναίνεση. Η παθούσα λέει ότι τη χαστούκισε ο αλβανικής καταγωγής».

Μάλιστα, η κοπέλα αντιμετώπισε μετατραυματικό σοκ και όπως υποστήριξε ο ιατρός ψυχίατρος η συμπεριφορά της κοπέλας έχει αλλάξει μετά τον βιασμό.

Όπως ανέφερε στην πρότασή της η Εισαγγελέας, η κοπέλα δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να καταγγείλει άμεσα το συμβάν. Αυτό που την προέτρεψε να το κάνει ήταν το γεγονός ότι ο 21χρονος  εμπλέκεται στην υπόθεση και μιας άλλης κοπέλας.

Οι απολογίες

Στην απολογία του ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος αναφέρθηκε αρχικά στη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη λέγοντας «εντάξει με την Τοπαλούδη, σεβαστή η απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό όμως σήμερα εδώ είναι άδικο, ήξερα με ποιους πήγαινε η 19χρονη, ήξερα πως της άρεσα», συνέχισε.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του αναφέρθηκε στην υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και υποστήριζε αναφορικά με τη 19χρονη πως όλα έγιναν με την συγκατάθεσή της.

Όπως είπε ο αλλοδαπός, όταν κλήθηκε να απολογηθεί για την υπόθεση αυτή, βρίσκονταν ήδη στη φυλακή για την υπόθεση της Ελένης Τοπαλούδη και επειδή φοβόταν το «μπούλινγκ» και από τους συγκρατούμενους του, είπε ψέματα στην ανακρίτρια. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για το ψέμα που είπε ενημέρωσε το δικηγόρο του μόλις πριν ξεκινήσει η εκδίκαση της υπόθεσης από το δικαστήριο.

«Εγώ μετά το περιστατικό με την Τοπαλούδη δεν έβγαινα καθόλου» ισχυρίστηκε, αν και σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο βιασμός της 19χρονης έγινε τρεις μέρες μετά τη δολοφονία της Τοπαλούδη.

Σε ερώτηση του προέδρου: «Πως γίνεται τρεις μέρες μετά από εκείνο το βράδυ που πετάξατε έναν άνθρωπο, μια τόσο βαριά πράξη, εσείς να είχατε διάθεση για τέτοιες δραστηριότητες», απάντησε : «Δεν είχα..»
«Ναι» ανταπάντησε ο πρόεδρος, «Το κάνατε όμως.»  Ο 21χρονος χαρακτήρισε ακόμα ως ψευδείς τις καταθέσεις μαρτύρων που τον περιέγραφαν ως βίαιο.

Ο 21χρονος είπε πως η κοπέλα το έκανε καθαρά για οικονομικούς λόγους και πως του έχει στείλει εξώδικο με το οποίο του γνωστοποιούσαν ότι επιφυλάσσονται να διεκδικήσουν αποζημίωση από τα αστικά δικαστήρια. «Έχω καταλάβει γιατί έχουν γίνει όλα αυτά. Ο ένας λόγος είναι οικονομικός γιατί η οικογένεια της 19χρονης ζητά αποζημίωση και κάποιοι προσπάθησαν να πείσουν την 19χρονη να καταγγείλει βιασμό. Καταλαβαίνω τι γίνεται από πίσω».

Στην απολογία του ο 23χρονος ισχυρίστηκε ότι βασανίστηκε από αστυνομικούς.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις