11.000 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν σύμφωνα με το σχέδιο  του Νότη Μηταράκη. Άνθρωποι θα απομακρυνθούν από τις προσωρινές εστίες τους χωρίς ορατή λύση ή σχέδιο.

Με αφορμή την ένταση που δημιουργήθηκε λίγο νωρίτερα στο δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας , παρατάξεις της αντιπολίτευσης, ζήτησαν να επιτραπεί η είσοδος στον προαύλιο χώρο της Τεχνόπολης, όπου λαμβάνει πλέον χώρα το δημοτικό συμβούλιο λόγω της πανδημίας, προσφύγων που έχουν ήδη πάρει πολιτικό άσυλο και που είχαν συγκεντρωθεί για να εκφράσουν την αγωνία τους και να αναζητήσουν ελπίδα για στοιχειώδεις όρους διαβίωσης.

Όπως καταγγέλει με σχετική ανακοίνωση της η παράταξη Ανοιχτή Πόλη με επικεφαλής τον Νάσο Ηλιόπουλο «η παράταξη του κύριου Μπακογιάννη τους κράτησε ωστόσο σε απόσταση, καταψηφίζοντας την πρόταση αυτή μαζί με την παράταξη του κύριου Κασιδιάρη. Η παράταξη Μπακογιάννη δεν έδωσε θετική ψήφο ούτε στο ψήφισμα που κατατέθηκε – και τελικά υπερψηφίστηκε – για να διεκδικήσει ο Δήμος Αθηναίων την υποστήριξη της κεντρικής διοίκησης για την εξασφάλιση της στέγασης αυτών των ανθρώπων που διεκδικούν δικαίωμα σε αξιοπρεπή διαβίωση».

Δείτε μετά το έβδομο λεπτό τη συζήτηση που ακολούθησε και αφού έχει προηγηθεί ο αποκλεισμός της παρουσίας της αντιπροσωπείας των προσφύγων στο δημοτικό συμβούλιο

Τι λέει το ΚΕΕΡΦΑ για τις εξώσεις σε πρόσφυγες

«Ο κ. Μηταράκης προχωράει σε ένα σχέδιο εξώσεων πάνω από 10.000 ανθρώπων, 300 από το καμπ του Ελαιώνα, 300 από το καμπ του Σχιστού, 500 από τον Σκαραμαγκά, 1200 από τη Θεσσαλονίκη και από τα καμπ και από τα σπίτια. Θα γεμίσουν οι πλατείες και τα πάρκα με κόσμο άστεγο. Και μιλάμε για τους πρόσφυγες. Μάνες με παιδιά, άνθρωποι που έχουν πάρει άσυλο άλλα δεν έχουν τη δυνατότητα να ζουν από μόνοι τους διότι όταν τους κόβουν το επίδομα, όταν δεν τους έχουν δώσει τη δυνατότητα να μάθουν τη γλώσσα δεν τους έχουν ανοίξει τη δίοδο για την περιβόητη ένταξη» τονίζει μεταξύ άλλων ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Πέτρος Κωνσταντίνου ενώ τόνισε ότι η μόνη λύση είναι όλοι οι πρόσφυγες να βρεθούν σε σπίτια μέσα στις πόλεις.

«Έχουμε απευθύνει προτάσεις στους δήμους και στο δήμο της Αθήνας και σε άλλους δήμους ότι πρέπει να δοθούν άμεσα τα κτίρια του ΕΦΚΑ που είναι διαθέσιμα. Πρέπει να υπάρχει ένα μαζικό πρόγραμμα κοινωνικής στέγασης για όλους, για άστεγους, για πρόσφυγες και για Ρομά. Αυτό ήταν το αίτημά μας και εξακολουθεί να είναι. Η ΚΕΕΡΦΑ ζητάει άσυλο και στέγη σε όλους τους πρόσφυγες, χαρτιά για τους μετανάστες και όχι βασανισμούς στα αστυνομικά τμήματα»

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις