Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια του ηλικιωμένου που το απόγευμα έπεσε σε χαράδρα στον Παρνασσό. Εντοπίστηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ σοβαρά τραυματισμένος στο κεφάλι και το σώμα. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ γίνεται η διακομιδή του στο Νοσοκομείο Λαμίας.

Σύμφωνα με το lamiareport, δεν είναι η πρώτη φορά που έχει ατύχημα στο βουνό. Νωρίτερα συναγερμός σήμανε στο κέντρο Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και ΕΚΑΒ για πτώση ηλικιωμένου σε χαράδρα κοντά στη Φτερόλακκα του Παρνασσού. O ηλικιωμένος υπό άγνωστες μέχρι στιγμής συνθήκες έπεσε σε χαράδρα και τραυματίστηκε. Ο άτυχος άνδρας ειδοποίησε ο ίδιος για βοήθεια και για την επιχείρηση εντοπισμού του κινητοποιήθηκε το ΑΤ Αμφίκλειας – Ελάτειας, το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αμφίκλειας, η Πολιτική Προστασία του Δήμου. Στο σημείο έχει σπεύσει επίσης ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και μονάδα διάσωσης της 7 ΕΜΑΚ από Λαμία.

Στην αρχή υπήρχε επικοινωνία με τον ηλικιωμένο στη συνέχεια όμως αυτή κατέστη προβληματική και εκφράζονται φόβοι για την υγεία του, καθώς φέρεται να έχει χτυπήσει στο κεφάλι. Ο άνδρας συνηθίζει να μαζεύει τσάι από ορεινά μονοπάτια του βουνού.

Ο Παρνασσός και τα βότανα του

Ο Παρνασσός εκτείνεται στους νομούς Βοιωτίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας. Το βουνό οφείλει το όνομά του στον μυθικό ήρωα Παρνασσό, γιο του Ποσειδώνα και της νύμφης Κλεοδώρας ο οποίος είχε κτίσει πάνω στο βουνό μια πόλη. Έχει μέγιστο ύψος 2.530 μέτρα, (υψηλότερη κορυφή η Λιάκουρα) και είναι ένα από τα υψηλότερα βουνά της Ελλάδας.

Η προστατευόμενη περιοχή του Παρνασσού λόγω της γεωγραφικής της θέσης, της ποικιλίας του αναγλύφου, των μητρικών πετρωμάτων και των ανθρωπογενών επιδράσεων βοήθησαν στη διαμόρφωση ιδιαίτερων συνθηκών που είναι ιδανικές για την εμφάνιση της πλούσιας χλωρίδας. Στην ευρύτερη περιοχή του Παρνασσού εξαπλώνονται 1418 είδη φυτών, με πιο σημαντικά τα ενδημικά του Παρνασσού, τα ενδημικά της Στερεάς Ελλάδας τα ελληνικά ενδημικά  και τα ενδημικά της Βαλκανικής Χερσονήσου. Το περίφημο τσάι Παρνασσού βρίσκεται σε υψόμετρο άνω των 2.000μ

Η συλλογή βλαστών αρωματικών – φαρμακευτικών και μελισσοκομικών φυτών επιτρέπεται αποκλειστικά για την κάλυψη προσωπικών αναγκών. Η συλλογή μπορεί να γίνεται χειρωνακτικώς ή με τη χρήση κατάλληλων κοπτικών εργαλείων χωρίς να αποκόπτονται όλοι οι βλαστοί των φυτών, μόνο κατά την εποχή ανθοφορίας και ωρίμανσης τους. Απαγορεύεται η εκρίζωση αρωματικών – φαρμακευτικών και μελισσοκομικών φυτών καθώς και η συλλογή τους για εμπορία.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις