Αποχώρησε  από την επιτροπή προανακριτικής εξέτασης ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος μαζί με τους συνηγόρους του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και οι συνήγοροι του κατήγγειλαν ότι παραβιάστηκαν βασικά δικαιώματα του κ. Παπαγγελόπουλου, δεδομένου ότι η επιτροπή δεν αποδέχθηκε μια σειρά από αιτήματα που είχε υποβάλλει το προηγούμενο διάστημα, ανάμεσα στα οποία και η κατ’ αντιπαράθεση εξέταση με τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ολοκληρώνει εδώ την εξέτασή του και το πιθανότερο είναι η προανακριτική επιτροπή να μην προχωρήσει στην εξέταση άλλων μαρτύρων.

Ως εκ τούτου και κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ολοκληρώνονται οι εργασίες της προανακριτικής αφού δεν υπάρχει άλλος μάρτυρας και οι επόμενες 15 μέρες θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συνταχθεί το πόρισμα της επιτροπής. Στη συνέχεια αυτό θα κατατεθεί στην ολομέλεια του κοινοβουλίου και σε ειδική συνεδρίαση που θα γίνει μέσα στον Ιούλιο θα αποφασιστεί με μυστική ονομαστική ψηφοφορία εάν ο κ. Παπαγγελόπουλος παραπεμφθεί στο ειδικό δικαστήριο.

«Κατασκοπεία από τον Μιωνή η παράνομη καταγραφή και διάδοση του ηχητικού»

Το αδίκημα της κατασκοπείας καταλογίζει στον Σάμπυ Μιωνή ο πρώην εισαγγελέας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Η δημοσιοποίηση πληροφοριών που αφορούν Έλληνα, όπως τον τότε υπουργό Νίκο Παππά και ξένο αξιωματούχο, όπως τον Μιωνή, συνιστούν περίπτωση κατασκοπείας και μάλιστα δύναται να δημιουργήσει πρόβλημα στις διεθνείς σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ. Αναλυτικότερα, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος πρότεινε κατά την κατάθεσή του σήμερα, Πέμπτη 25 Ιουνίου, να επισημανθεί ότι σχετικά με την παράνομη καταγραφή και δημοσιοποίηση της συνομιλίας Νίκου Παππά – Σάμπυ Μιωνη, έχει τελεσθεί το έγκλημα της κατασκοπείας, επικαλούμενος τις παραγράφους 1 και 2 του άρθρου 148 του Ποινικού Κώδικα.

Εξήγησε δε ότι μέσω του ηχητικού δημοσιοποιήθηκαν παρανόμως κρατικά μυστικά, με τρόπο που μπορεί να προκαλέσει κίνδυνο στα συμφέροντα του κράτους. Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αναφέρεται στο αίτημα του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να διευθετηθεί η εκκρεμούσα υπόθεση του ελληνοϊσραηλινού επιχειρηματία, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τα λόγια του ίδιου του Σ. Μιωνή. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που εικάζουν ότι η δημοσιοποίηση του παράνομου υλικού από τον επιχειρηματία δύναται να επιφέρει δυσμενή μεταβολή στις σχέσεις των δύο κρατών. Γι’ αυτό και ο Δ. Παπαγγελόπουλος επισήμανε ότι το παράνομο usb έπρεπε να σταλεί απευθείας στον αρμόδιο εισαγγελέα πριν δημοσιοποιηθεί και μάλιστα από Επιτροπή του Κοινοβουλίου.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο πρόεδρος της Επιτροπής, Γ. Μπούγας, συμπεραίνοντας: «Άρα, είναι συνένοχος και ο Παππάς», με τον Δ. Παπαγγελόπουλο να αντιτείνει: «Κύριε Πρόεδρε, ο διάλογος δεν είναι κατασκοπεία. Η παράνομη καταγραφή και η διάδοση που έγιναν από τον Σ. Μιωνή συνιστούν την πράξη της κατασκοπείας. Καμία ευθύνη δεν έχει ο Ν. Παππάς».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορεί για κατασκοπεία το Σάμπυ Μιώνη

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος κατηγορεί για κατασκοπεία το Σάμπυ Μιώνη

Gepostet von Flash.gr Life am Donnerstag, 25. Juni 2020


Κύκλοι ΝΔ

Στην αποχώρηση Παπαγγελοπούλου αντέδρασε η ΝΔ μέσω κύκλων: «Ο κ Παπαγγελόπουλος πήρε την μεγαλύτερη προθεσμία που έχει δοθεί ποτέ σε υπουργό ελεγχόμενο, λάμβανε έγγραφα από την αρχή, εξετάστηκε σειρά μαρτύρων που επιθυμούσε, κατέθεσε αδιάκοπα ακόμη και όταν κουτσομπόλευε για δυο εβδομάδες και μόλις ήλθε η ώρα των ερωτήσεων το “κεντρικό μαγαζί” υπό το φως των παραδικαστικών αποκαλύψεων επέβαλε στο “παραμάγαζο” την αποχώρηση. Ο κύριος Τσίπρας διαλέγει τη θυσία Ρασπούτιν για να σώσει τον εαυτό του χωρίς να έχει ψελλίσει τίποτα επί τέσσερις ημέρες για τον στενό του φίλο και συνεργάτη Νίκο Παππά. Ακόμα και μέχρι χθες ο κύριος Παπαγγελόπουλος συναινούσε στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της κατάθεσης του (για Πέμπτη μεσημέρι) και για την διαδικασία ερωτήσεων από την προανακριτική επιτροπή. Προφανώς υπό τον φόβο του για νέες εις βάρος του αποκαλύψεις και μετά από τα αδιέξοδα του αποφάσισε να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε».


Συνήγοροι: Αυτοί είναι οι λόγοι της αποχώρησης

Στους λόγους αποχώρησης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αναφέρονται οι συνήγοροι υπεράσπισής του Δημήτρης Τσοβόλας και Λυδία Τσοβόλα, με δήλωσή τους η οποία έχει ως εξής:

«Η μονταζιέρα της Ν.Δ. και πάλι λειτούργησε χωρίς αιδώ και ίχνος αλήθειας. Διαδίδει ψευδώς ότι δήθεν αποχώρησε σήμερα ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή για να μη δεχθεί ερωτήσεις, ενώ η αλήθεια είναι ότι, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά της Επιτροπής, ενώ υπέβαλλε σήμερα για πολλοστή φορά το αίτημα να κληθούν και να εξετασθούν οι ουσιώδεις μάρτυρες Αντώνης Σαμαράς – μηνυτής – η Παπασπύρου – επιθεωρήτρια – οι Εισαγγελείς που πήγαν στο Παρίσι για να εξετάσουν νομίμως τον ουσιώδη μάρτυρα Φαλτσιανί, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο Γιάννης Φιλιππάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν από τους κυρίους Μιωνή, Αγγελή και λοιπούς, εν τούτοις απέρριψαν και πάλι το αίτημα αυτό, αποδεικνύοντας ότι έχουν προαποφασίσει την άσκηση Ποινικής Δίωξης.

Το γεγονός άλλωστε, όπως επισήμαναν οι συνήγοροι ότι στη Βουλή ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης προανήγγειλε τελείως παρανόμως και καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητας, την παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και άλλων στο Ειδικό Δικαστήριο, καταρρακώνοντας κάθε έννοια ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης και θίγοντας τους δικαστές, αποδεικνύει ότι είναι προειλημμένες αποφάσεις για παραπομπή.

Καταγγέλλοντας όλα τα ανωτέρω και πολλά άλλα, που αποτελούν σαφή παραβίαση των θεμελιωδών υπερασπιστικών δικαιωμάτων του κ. Παπαγγελόπουλου και παραβιάζοντας κάθε έννοια Ευρωπαϊκού και Ελληνικού Δικαίου, δεν ήταν δυνατόν να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε σ’ αυτή την παρωδία, που γελοιοποιεί τους κοινοβουλευτικούς και τους δικαστικούς θεσμούς.

Αποκαλύπτεται πλήρως ότι η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ δεν σέβονται ούτε τους νόμους, ούτε τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και ότι στόχος τους δεν είναι η ανεύρεση της αλήθειας αλλά η συσκότιση της αλήθειας για να πετύχουν μικροκομματικά οφέλη.

Η αλήθεια όμως θα λάμψει και οι σκευωροί θα αποκαλυφθούν πολύ σύντομα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις