Έτσι, μόνον μπορεί να εξηγηθεί το πως μια ιδιωτική επιχείρηση που έχει υποστεί δίμηνο λουκέτο ως κύρωση για συνωστισμό ανοίγει σε 15 μέρες ενώ μια δημοτική κλείνει για 15 ημέρες μόλις για 16 υπεράριθμους λουόμενους σε 5μιση στρέμματα έκταση και χωρίς να υπολογιστεί περίπου άλλη τόση επειδή στο τοπογραφικό δεν έχει… άμμο.

Εξάλλου, είναι πολύ πιο «εύκολο» για επικοινωνιακούς λόγους οι υπεύθυνες Αρχές να δώσουν το «καλό παράδειγμα» εκ του ασφαλούς, παρά να «στριμώξουν» μια ιδιωτική επιχείρηση σε μια περίοδο πραγματικά κρίσιμη τόσο για τους επιχειρηματίες όσο και για το ίδιο το κράτος που αναζητά έσοδα.

Η πλαζ στο Αυλάκι -που εκτείνεται σε 10 στρέμματα- έπρεπε σύμφωνα με τα νέα υγειονομικά κριτήρια να έχει μέχρι και 221 λουόμενους, ωστόσο σε αυτήν εντοπίστηκαν συνολικά 237 άτομα.  Ο δήμος υποστηρίζει ότι κατά τον έλεγχο των εισιτηρίων διαπιστώθηκαν 16 άτομα υπεράριθμοι με αποτέλεσμα η παραλία να κλείσει για 15 μέρες και να της επιβληθεί πρόστιμο 7.000 ευρώ.

Ο Δήμος υπέβαλε ένσταση κατά της απόφασης των ελεγκτικών αρχών κι ως εκ τούτου η παραλία θα παραμείνει κλειστή έως την εκδίκαση της υπόθεσης. Μιλώντας στο ΟΡΕΝ ο πρόεδρος του ΚΔΕΜ Χρήστος Μπισιώτης εξήγησε ότι στην επιβολή της ποινής οι ελεγκτικές αρχές προσμέτρησαν τον μισό χώρο . δηλαδή από τα 10 στρέμματα υπολόγισαν τα 5μιση που είναι για ομπρέλες και ξαπλώστρες και όχι τα υπόλοιπα 4μιση που είναι ελεύθεροι χώροι για τους λουόμενους :

Άνοιξε το μπαρ στη Φτελιά

Την ίδια ώρα το beach bar στη Φτελιά της Μυκόνου στο οποίο είχε επιβληθεί λουκέτο 60 ημερών λόγω συνωστισμού σε πάρτι του Αγίου Πνεύματος άνοιξε 15 μέρες μετά, χάρη σε ρύθμιση εξορθολογισμού των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα είχε κατεβάσει ρολά όταν σε έλεγχο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος διαπιστώθηκαν εικόνες συνωστισμού. Στο μαγαζί στην παραλία της Φτελιάς επιβλήθηκε λουκέτο 60 ημερών, δηλαδή θα έπρεπε να μείνει κλειστό μέχρι τις αρχές Αυγούστου, και χρηματικό πρόστιμο 20.000 ευρώ για μη τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών προστασίας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας.

Βίντεο από το beach bar:

Η βαριά καμπάνα και το δίμηνο λουκέτο που είχε επιβληθεί είχε προκαλέσει αντιδράσεις. «Όλοι εμείς οι επιχειρηματίες της Μυκόνου έχουμε σαν προτεραιότητα την υγεία των εργαζομένων και των πελατών. Συνεπώς, είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόζουμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Αρκεί να είναι εφικτό. Δηλαδή είναι πολύ δύσκολο σε ένα μαγαζί με όρθιους να τους αστυνομεύεις και να τους απαγορεύεις να πλησιάζουν ο ένας τον άλλον, ακόμα και αν τηρείς τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο γραμματέας Εστίασης και Διασκέδασης Μυκόνου, Ηρακλής Ζησιμόπουλος, στον ΣΚΑΪ.