Θετικοί στον κορονοϊό διαγνώστηκαν έξι αστυνομικοί από Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Σε καραντίνα για 14 ημέρες τέθηκαν οι αστυνομικοί και όλοι οι κρατούμενοι, καθώς διαπιστώθηκε ότι κρατούμενος για διοικητική απέλαση βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αλλοδαπός κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όμως λόγω έλλειψης χώρου μεταφέρθηκε στο τμήμα Ομονοίας. Το πρωί αισθάνθηκε αδιαθεσία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Σωτηρία», όπου υποβλήθηκε σε τεστ που βγήκε θετικό.


Σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, κανείς από τους παραπάνω δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα, ενώ καθ’ όλη τη διαδικασία τηρήθηκαν αυστηρά οι κανόνες προφύλαξης (γάντια, μάσκες, αποστάσεις, κ.λπ.) και, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ, έγινε απολύμανση στο περιπολικό και στους χώρους, θα ακολουθήσουν δε τεστ.

Δεκάδες αστυνομικοί σε καραντίνα

Υπενθυμίζεται ότι ήδη δεκατέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε καραντίνα, καθώς ήρθαν σε επαφή με θετικό κρούσμα κορονοϊού στον Άγιο Παντελεήμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ήρθαν σε επαφή με Σομαλό που είχαν συλλάβει, ο οποίος όμως όπως διαπιστώθηκε αργότερα έχει κορονοϊό.

Συναγερμός έχει σημάνει στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ. και στη Θεσσαλονίκη, καθώς αστυνομικοί βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Συνολικά οκτώ αστυνομικοί ανιχνεύτηκαν θετικοί στον Covid-19, ενώ τουλάχιστον 50 συνάδελφοί τους βρίσκονται προληπτικά σε κατ’ οίκον καραντίνα γιατί εργάζονται στις ίδιες υπηρεσίες με τους άντρες που βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί που ανιχνεύτηκαν θετικοί υπηρετούν στην Τροχαία, στην Οικονομική Αστυνομία και στα ΜΑΤ. Σε μία περίπτωση αστυνομικός κόλλησε πιθανότατα από τα παιδιά του, σε μία άλλη περίπτωση αστυνομικός πιθανότατα κόλλησε κατά τη διάρκεια διασκέδασης, ενώ υπήρξε και μετάδοση του ιού από συγγενικό πρόσωπο ενστόλου. Θετικοί στον ιό βρέθηκαν και δύο αστυνομικοί που υπηρετούν στο αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, δεν συντρέχει κίνδυνος εξάπλωσης στην υπηρεσία τους, καθώς ο ένας βρίσκεται σε εννεάμηνη άδεια και ο άλλος είχε κανονική άδεια και δεν γύρισε στην υπηρεσία του όταν κατάλαβε ότι νοσεί.

Θεσσαλονίκη: Έξι κρούσματα σε αστυνομικούς

Έξι επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊου εντοπίστηκαν σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε υπηρεσίες της Θεσσαλονίκης, όπως αναφέρει ο πρόεδρος τον Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης. Το grtimes μεταδίδει ότι την ίδια ώρα, ο Θοδωρής Τσαϊρίδης, σχολιάζοντας δημοσιεύματα που αναφέρουν πως πρόκειται για συνολικά εννέα κρούσματα, τονίζει πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει μέχρι στιγμής το θεσμικό όργανο, από το Σάββατο 8 Αυγούστου έως τον δεκαπενταύγουστο εντοπίστηκαν έξι κρούσματα σε αστυνομικούς που υπηρετούν σε πέντε διαφορετικές υπηρεσίες, ενώ σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα από τα τεστ που έχουν γίνει από μονάδες του ΕΟΔΥ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΑΥΘ απευθύνει έκκληση ούτως ώστε να κινητοποιηθεί άμεσα ο ΕΟΔΥ και να πραγματοποιήσει διαγνωστικά τεστ. «Να δοθεί προτεραιότητα στους αστυνομικούς καθώς βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και σε άμεση επαφή με τους πολίτες, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η προστασία τους», τονίζει.

Προσθέτει δε, πως «παρά το γεγονός ότι διανύουμε τον πέμπτο μήνα της πανδημίας στη χώρα μας, βλέπουμε να μην υπάρχουν άμεσα αντανακλαστικά για την προστασία των αστυνομικών».

Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, έχει ζητήσει επανειλημμένα όλο αυτό το διάστημα να γίνονται τεστ στους αστυνομικούς καθώς έρχονται σε επαφή με πάρα πολλούς πολίτες καθημερινά και υπάρχει έντονη ανησυχία μήπως κολλήσουν τον ιό και τον διασπείρουν στις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις