Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συνεχίζεται το …έθιμο που έχουν οι κάτοικοι στη Σίκινο για να αποχαιρετούν επισκέπτες και τουρίστες που φεύγουν με το πλοίο από το νησί τους.  όπως θα παρακολουθήσετε στο βίντεο η νεολαία του νησιού συγκεντρώνεται στον προβλήτα και όταν το πλοίο αναχωρεί βουτούν στα απόνερα και χαιρετούν τους επιβάτες. Ταυτόχρονα ο καπετάνιος ανταποδίδει με το ένα παρατεταμένο…σφύριγμα.

Στη δημοσιότητα δόθηκε βίντεο από τη στιγμή που το «Dionisios Solomos» αναχωρεί από το λιμάνι της Σικίνου (Αλοπρόνοια) για τον επόμενο προορισμό του. Ως είθισται στο νησί, στους καλοκαιρινούς αποχαιρετισμούς το πλοίο κορνάρει παρατεταμένα και ο κόσμος βουτάει στα απόνερα του.

Πριν φύγουν πάντως είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις μαγευτικές παραλίες του νησιού. Διαβάστε για κάποιες από αυτές.

Παραλίες στη Σίκινο

Αλοπρόνοια: Η παραλία του λιμανιού της Σικίνου. Αρκετά μεγάλη, με πεντακάθαρα νερά και χρυσή άμμο, διαθέτει λίγες ομπρέλες και αρμυρίκια που παρέχουν σκιά. Άμεση πρόσβαση σε όλες τις ανέσεις που προσφέρει ο οικισμός.

Άγιος Γεώργιος: Κολπίσκος με βότσαλα, άμμο, κρυστάλλινα νερά και κάποια αρμυρίκια για σκιά. Τα βράχια που πλαισιώνουν την παραλία είναι ιδανικά για εξερευνήσεις με τη μάσκα! Διαθέτει μια ταβέρνα και είναι προσβάσιμη με αμάξι.

Διαλισκάρι: Μικρός αμμουδερός κολπίσκος με άγρια ομορφιά, έχει γαλαζοπράσινα διαυγή νερά και περιβάλλεται από εντυπωσιακά βράχια. Διαθέτει 2-3 αρμυρίκια που παρέχουν λίγη σκιά καθώς και κάποιες ομπρέλες. Είναι προσβάσιμη με αμάξι.

Μάλτας: Η πιο απομακρυσμένη παραλία του νησιού, προσβάσιμη είτε με καραβάκι που αναχωρεί από την Αλοπρόνοια είτε με τα πόδια (η διαδρομή είναι μακρινή). Περιβάλλεται από βράχια, έχει βότσαλο και άμμο και υπέροχα κρυστάλλινα νερά. Δε διαθέτει σκιά.

Άγιος Παντελεήμων: Μια παραλία με άγρια ομορφιά, με βότσαλα, βραχώδη βυθό και πεντακάθαρα νερά. Μπορείς να φτάσεις ακολουθώντας το μικρό μονοπάτι από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα ή να πάρεις το καΐκι από το λιμάνι.

Σαντοριναίικα: Άμμος, βότσαλα, βράχια και υπέροχα τιρκουάζ νερά συνθέτουν το παραδεισένιο σκηνικό. Πρόσβαση είτε από μονοπάτι είτε με το καραβάκι από την Αλοπρόνοια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις