Εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» ζητούν οι εργαζόμενοι καταγγέλλοντας ότι παρά τον εντοπισμό θετικών κρουσμάτων μεταξύ ασθενών και νοσηλευτών η γενική Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου, τις τελευταίες 36 ώρες εντοπίστηκε μια νοσηλεύτρια και ένας διασωληνωμένος ασθενής της γενικής ΜΕΘ, θετικοί στον κορονοϊό.

Πραγματοποιήθηκε εξέταση σε όλο το προσωπικό της ΜΕΘ, καθώς και όλων των ασθενών της nonCovid ΜΕΘ. Η Επιτροπή Λοιμώξεων του «Αττικό» ζήτησε να ληφθούν όλα τα επιπρόσθετα απαραίτητα μέτρα που έπρεπε να ληφθούν, για όσους ήρθαν σε στενή επαφή με τον ασθενή και τη νοσηλεύτρια.

«Από την ΜΕΘ απομακρύνθηκαν μόνο η συνάδελφος και ο ασθενής. Η Μονάδα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά. Κατά τη διάρκεια της νύχτας βγήκαν κι άλλοι θετικοί νοσηλευτές, καθώς και δεύτερος ασθενής της μονάδας non-COVID. Ως τώρα δεν έχουν βγει στην αναγκαία καραντίνα οι νοσηλευτές που έχουν έκθεση υψηλού κινδύνου γιατί δεν υπάρχει προσωπικό εφεδρείας (θα κλείσει η ΜΕΘ)», καταγγέλλει το σωματείο των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι οι επικουρικοί υγειονομικοί του νοσοκομείου, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας λήγουν τον Οκτώβριο, βρίσκονται σε άδεια απολύσεως.

Τα αιτήματα

Το Σωματείο ζητά την άμεση εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων και για τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.

«Δεν θα ανεχτούμε εξαιρέσεις μπροστά στον κίνδυνο της δημόσιας υγείας, της διασποράς του ιού στο νοσοκομείου και της ατομικής μας προστασία. Στέλνουμε SOS. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για καθυστέρηση», υπογραμμίζει το Σωματείο και καταλήγει: «Φτάνει πια με τον κυβερνητικό τυχοδιωκτισμό που κάνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα λάστιχο στο όνομα της υποστελέχωσης και των οικονομικών σκοπιμοτήτων!», καταλήγει η ανακοίνωση.

Να σημειωθεί ότι την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) έχουν προκηρύξει στάση εργασίας στις 12 το μεσημέρι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της Δημόσιας Υγείας.