Μονόδρομο χαρακτηρίζει η οικογένεια Φύσσα την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Η οικογένεια του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα ζητάει από όλους στις 7 Οκτωβρίου, όταν θα ανακοινωθεί η απόφαση του δικαστηρίου για τα εγκλήματα των μελών της οργάνωσης, να βρίσκονται  έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Η δήλωση

Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων,  εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε.

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου.

Η οικογένεια του Παύλου Φύσσα

Μάγδα

Παναγιώτης

Ειρήνη

Κάλεσμα για αντιφασιστική απεργία στις 7 Οκτώβρη από την ΚΕΕΡΦΑ

Την ημέρα της ανακοίνωσης της απόφασης η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε αντιφασιστική απεργία τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και όλους τους πολίτες.

«Με πάνω από πέντε χρόνια αγορεύσεων, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης έφτασε στο τέλος της και η αντιφασιστική οργάνωση καλεί σε μαζικό αντιφασιστικό ξεσηκωμό για την οριστική καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας.

Το αίτημα δεν είναι άλλο παρά η καταδίκη όλων των μελών της παραστρατιωτικής οργάνωσης που χρησιμοποιούσε τα τάγματα εφόδου για να τρομοκρατεί μετανάστες και μέλη της Αριστεράς, με την υπόθαλψη που τους παρείχε ο κρατικός μηχανισμός. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενισχύει και πάλι το καθεστώς του ρατσισμού με σκοπό να αποπροσανατολίσει τους εργαζομένους από τις δικές της ελλείψεις, νομιμοποιώντας τις πρακτικές επαναπροώθησης στα σύνορα και επιβάλλοντας ένα καθεστώς φτώχειας μέσω της πανδημίας», αναφέρει στο κάλεσμα της η ΚΕΕΡΦΑ.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη ανακοίνωσε  ότι το δικαστήριο θα είναι έτοιμο να ανακοινώσει την απόφαση του στις αρχές του επόμενου μήνα. Xρειάστηκαν 453 συνεδριάσεις για να εξεταστούν δεκάδες μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης και πλήθος αποδεικτικού υλικού, προκειμένου το δικαστήριο να καταλήξει στην απόφαση του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις