Την ημερομηνία για την απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής ανακοίνωσε η πρόεδρος. Συγκεκριμένα, πεντέμιση χρόνια μετά την έναρξη της δίκης ήρθε η ώρα οι 68 κατηγορούμενοι του ναζιστικού κόμματος να ακούσουν την απόφαση του δικαστηρίου.

Την Παρασκευή η πρόεδρος του δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, ανακοίνωσε ότι η απόφαση του δικαστηρίου θα βγει στις 7 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί. Σημειώνεται πως η δίκη της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2015.

Την αυλαία των αγορεύσεων των συνηγόρων υπεράσπισης έκλεισε νωρίτερα ο νομικός παραστάτης του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας. Παρούσα και σήμερα στο Εφετείο ήταν η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα η οποία ωστόσο δεν μπήκε στην δικαστική αίθουσα καθώς δεν θέλησε παρακολούθησε τις αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης.

Σημαδιακός Σεπτέμβρης

Οι συνήγοροι Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης και Κώστας Παπαδάκης στις αρχές Αυγούστους είχαν τονίσει ότι ο δικός τους ρόλος έχει ολοκληρωθεί και ότι η σκυτάλη πλέον, για να μην συνεδριάσει το δικαστήριο χωρίς καμία υπενθύμιση για το τι ακριβώς δικάζουν και τι θα σήμαινε μια αθώωση της Χρυσής Αυγής, περνάει στο αντιφασιστικό κίνημα.

Σε δήλωσή του, ο Κώστας Παπαδάκης ζητάει να συνδεθούν οι αντιφασιστικές κινητοποιήσεις του επόμενου διαστήματος, με κορύφωση τις εκδηλώσεις της 18ης Σεπτεμβρίου, όταν θα συμπληρώνονται επτά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, με τις υπόλοιπες μαζικές εκδηλώσεις του κοινωνικού κινήματος και απευθύνει έκκληση να αποφευχθούν σε αυτή την κρίσιμη ώρα οι σεχταρισμοί και οι ξεχωριστές εκδηλώσεις.

Ο Θανάσης Καμπαγιάννης έκανε επίσης λόγο για «σημαδιακό Σεπτέμβριο», ενώ τονίζεται ότι, σε περίπτωση αθωωτικής απόφασης στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, η πολιτική αγωγή δεν έχει δικαίωμα έφεσης, το οποίο διαθέτει μόνο ο προϊστάμενος της εισαγγελίας, και αυτό σε περίπτωση που δεν είναι ομόφωνη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις