Ανάστατοι είναι οι γονείς των μαθητών στο 2ο Λύκειο Καισαριανής, το οποίο είναι ένα από τα σχολεία που έκλεισαν μέχρι και τις 27 Σεπτεμβρίου 2020, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού. Κλειστό θα παραμείνει και το 1ο Λύκειο, με το οποίο συστεγάζονται. Ερωτήματα, ωστόσο, προκύπτουν από τους χειρισμούς των Αρχών στη διαχείριση ενός τόσο σημαντικού προβλήματος.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Καισαριανής, Χρήστος Βοσκόπουλος: «Το πρώτο κρούσμα διαπιστώθηκε την Παρασκευή. Από εκείνη τη στιγμή ήρθαμε σε επαφή με όλους τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, την Πολιτική Προστασία, καθώς και τον ΕΟΔΥ, για να συνεργαστούμε και να δούμε πώς θα λύσουμε το ζήτημα αυτό».

«Στην πορεία προέκυψε και δεύτερο κρούσμα», πρόσθεσε. «Και οι δύο καθηγητές δεν έδωσαν το “παρών” στον αγιασμό του Λυκείου. Πρακτικά πιέσαμε πάρα πολύ», τόνισε, χωρίς να υπάρχουν σαφείς οδηγίες για το πως έπρεπε να αντιμετωπιστεί η κατάσταση.

Σε παρατήρηση που του έγινε από τους δημοσιογράφους ότι είχαν έρθει σε επαφή με κόσμο, απάντησε: «Η ιχνηλάτηση του ιού και του περιβάλλοντος είναι αρμοδιότητα του ΕΟΔΥ. Μας ξεκαθάρισαν και το υπουργείο και ο ΕΟΔΥ ότι δεν είμαστε αρμόδιοι να κλείσουμε ή να μην κλείσουμε το σχολείο. Ακριβώς αυτό το αίτημα το προβάλαμε, μέχρι που έγινε».

«Η απάντηση ήταν πάρα πολύ απλή: “Θα το κοιτάξουμε σύμφωνα με τα κριτήρια που θέτει η τάδε εγκύκλιος ή η άλλη και θα αποφασίσουμε ως αρμόδιος φορέας πότε και εάν θα κλείσει το σχολείο”. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα δούλευε», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Για το εάν οι εκπαιδευτικοί έκαναν με δική τους μέριμνα τα τεστ, σημείωσε: «Κάποιοι, φαντάζομαι ναι. Το πλήρωσαν μόνοι τους (το τεστ) από όσο γνωρίζουμε. Ήμασταν σε μια διαδικασία να κάνουν με δικά μας έξοδα και οι υπόλοιποι καθηγητές τα τεστ, αλλά μας πρόλαβε το κλείσιμο του σχολείου».

Από την πλευρά του, ο γ.γ. της Β Ενότητας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είπε ότι την περασμένη Παρασκευή έμαθαν ότι είναι θετικός συνάδελφός τους στο 2ο Λύκειο και ζήτησαν απο τον ΕΟΔΥ να γίνει ιχνηλάτηση καθώς πολλοί είχαν έρθει σε επαφή μαζί του από τον Σύλλογο Διδασκόντων του σχολείου και μάλιστα ένας από τους καθηγητές κάνει μάθημα και στο 1ο και στο 2ο Λύκειο Καισαριανής.