Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς «άδειασε» κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, τον Γιώργο Κουμουτσάκο, καυτηριάζοντας την επιλογή του να κοινωνήσει χωρίς να τηρεί τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό. «Όλοι Χριστιανοί είμαστε απλά δεν έχουμε επιλέξει να κάνουμε επίδειξη της πίστης μας», είπε ο Νίκος Χαρδαλιάς απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την φωτογραφία που κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δείχνει τον αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιο για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιώργο Κουμουτσάκο να λαμβάνει την Θεία Κοινωνία. Για τη στάση του αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, υπήρξαν πολλές και ποικίλες αντιδράσεις στα social media.

Ο κ. Χαρδαλιάς συνέχισε λέγοντας: «Όλα τα μέλη της κυβέρνησης πρέπει να δείχνουν το καλό παράδειγμα». Δείτε το σχετικό απόσπασμα από το σχόλιο του κ.Χαρδαλιά, στην αρχή του βίντεο που ακολουθεί.


Υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Κουμουτσάκος, πήγε να κοινωνήσει στην Αγία Σοφία Νέου Ψυχικού, χωρίς μέτρα προφύλαξης, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, την ημέρα που ο καθηγητής Γενετικής του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, δήλωνε στον ΣΚΑΪ ότι η θεία κοινωνία, με τον τρόπο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, ενισχύει την ανεξέλεγκτη διασπορά του κορονοϊού.


Την είδηση και την φωτογραφία ανήρτησε το εκκλησιαστικό site Romfea.gr, παρουσιάζοντας την επιλογή του Γιώργου Κουμουτσάκου να κοινωνήσει χωρίς κανένα μέτρο προφύλαξης ως «απάντηση στον καθηγητή Δερμιτζάκη για την Θεία Κοινωνία». Σχεδόν ταυτόχρονα με την απάντηση του Νίκου Χαρδαλιά, ο Γιώργος Κουμουτσάκος με ανακοίνωσή του, έσπευσε να δηλώσει τη λύπη του για το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τη φωτογραφία που τον απεικονίζει να λαμβάνει Θεία Κοινωνία, χωρίς προφυλάξεις.

«Λυπάμαι που μια αυθόρμητη ειλικρινής επιθυμία & ανάγκη την ημέρα των γενεθλίων μου, που δημοσιοποιήθηκε ερήμην μου, δημιούργησε θέμα. Προφανώς δεν ενθαρρύνω οποιονδήποτε σε αυτήν τη στάση. Αντίθετα, προτρέπω όλους να τηρήσουν πλήρως τα κυβερνητικά μέτρα υπέρ της δημόσιας υγείας», έγραψε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στο Twitter.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις