Μετά τις διαδηλώσεις για τη χρήση μάσκας, δεκάδες σχολεία τελούν πλέον υπό κατάληψη, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται για τη χρήση της μάσκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη δεύτερη εβδομάδα πολλά σχολεία δεν άνοιξαν, καθώς οι μαθητές προχώρησαν σε καταλήψεις. Σχολικές μονάδες σε Κρήτη, Αχαΐα, Μαγνησία, Καβάλα και άλλες περιοχές έχουν βάλει λουκέτο καθώς οι μαθητές διαμαρτύρονται για τη χρήση μάσκας.

Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων σε Βόλο και Νέα Ιωνία έχουν αποκλείσει τα σχολεία τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας. Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, oκτώ σχολεία ήδη βρίσκονταν υπό κατάληψη από την περασμένη Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020, ενώ σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, ο αριθμός έφτασε τα 26. Απέχουν από τα μαθήματά τους οι μαθητές δύο σχολείων στο Αγρίνιο και άλλων δύο στην Καβάλα ενώ στην Ηλεία σήμερα το πρωί ξεκίνησαν κατάληψη εννέα σχολεία του νομού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ilialive.gr τελούν υπό κατάληψη αυτή στην Ηλεία, κατάληψη πραγματοποιούν οι μαθητές στο 1ο ΓΕΛ Πύργου, στο 10ο, το 2ο, το 3ο και το 4ο Γυμνάσιο Πύργου, το 1ο και το 2ο ΕΠΑΛ, το Γυμνάσιο Αρχ. Ολυμπίας και το ΓΕΛ Βάρδας.

Αυτή τη στιγμή, επίσης, βρίσκονται υπό κατάληψη 14 σχολεία στο νομό Ηρακλείου, με τους διευθυντές να καταβάλλουν αδιάκοπες προσπάθειες να πείσουν τους μαθητές για να επιστρέψουν στις τάξεις και τα μαθήματά τους. Σύμφωνα με το cretalive.gr υπό κατάληψη είναι: Γυμνάσιο και Λύκειο Καστελλίου, Γυμνάσιο Θραψανού, Γυμνάσιο και Λύκειο Γουβών, 5 ΕΠΑΛ,ΓΕΛ Αλικαρνασσού, 2ο, 4ο, 13ο, 10ο Γυμνάσιο Ηρακλείου, ΓΕΛ Αγίων Δέκα, 8ο Λύκειο Ηρακλείου, 20ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Υπό κατάληψη και το 4ο και 6ο Λύκειο Ξάνθης

Κατάληψη στο σχολείο του Λιμένα Θάσου

Νέες καταλήψεις σχολείων σημειώθηκαν σήμερα και στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών. Μετά το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου που συνεχίζει να βρίσκεται υπό κατάληψη από την προηγούμενη εβδομάδα, από σήμερα σε κατάληψη προχώρησαν οι μαθητές του Λυκείου Σιδηροκάστρου, «παρασύροντας» και το Γυμνάσιο.

Επίσης, σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές των Γυμνασίων Ν. Πετριτσίου και Λευκώνα, μετά από διαδικτυακό κάλεσμα. Οι μαθητές, που συγκρότησαν πενταμελή επιτροπή, διεκδικούν τη μη χρήση της μάσκας, την αύξηση του αριθμού του προσωπικού καθαριότητας και τη μείωση των πολυπληθών τμημάτων, καθώς σε κάθε τμήμα τώρα φοιτούν 20 μαθητές.

Για τις καταλήψεις ενημερώθηκε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οικείοι δήμαρχοι και η Αστυνομία, ενώ οι μαθητές παραμένουν στους αύλειους χώρους των σχολείων τους.

Κατάληψη στο 2ο Λύκειο Αλεξάνδρειας Ημαθίας

Συγκλονιστική μαρτυρία για τη μη χρήση μάσκας

Σύψας: «Lockdown για να μην ξεφύγει η επιδημία»

«Το μοναδικό μέτρο το οποίο έχει θεαματική επίδραση στην επιδημία είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας – το lockdown», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Νικόλαος Σύψας, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». O αριθμός των διασωληνωμένων έχει αυξηθεί, οι ΜΕΘ στα νοσοκομεία αναφοράς πιέζονται και το καμπανάκι κινδύνου για την Αττική χτυπά δυνατά. «Μάλλον δεν πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι», υπογράμμισε ο κ. Σύψας.

«Η επιδημία έχει μια έντονη ανοδική τάση, έχουμε πολύ κακά επιδημιολογικά χαρακτηριστικά σχετικά με τις εισαγωγές και τους ανθρώπους που βρίσκονται σε ΜΕΘ, την ηλικία των διασωληνωμένων που έχει κατέβει. Αυτή τη στιγμή το 70% των εισαγωγών αντιπροσωπεύουν ηλικιωμένοι και ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα. Έχουμε ένα κακό σκηνικό» είπε ο καθηγητής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις