Το περπάτημα από και προς τη δουλειά πρότεινε ως λύση αποσυμφόρησης από τα ΜΜΜ η λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Ελένη Γιαμαρέλλου. Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον συνωστισμό στα ΜΜΜ, η κ. Γιαμαρέλλου κάλεσε τους πολίτες να περπατήσουν:

«Αν μπορείτε μη μπείτε στα λεωφορεία. Παρόλο που το πήγαμε 7 το πρωί, 8 το πρωί, 9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς περπάτα, πήγαινε και με τα πόδια, γύρισε και με τα πόδια, είναι μία καλή άσκηση αυτή».

Δείτε το απόσπασμα:

Σε επόμενη ερώτηση της δημοσιογράφου, που σχολίασε ότι οι εικόνες συνωστισμού είναι καθημερινές, η κ. Γιαμαρέλλου αναφέρθηκε στην ανάγκη χρήσης αντισηπτικού πριν και μετά τη χρήση των ΜΜΜ, χωρίς να κάνει ωστόσο οποιαδήποτε αναφορά στην ανάγκη για περισσότερα δρομολόγια.

​Η δήλωση της λοιμωξιολόγου έρχεται τη στιγμή που τα φαινόμενα συνωστισμού στα ΜΜΜ είναι καθημερινά και δημιουργούν προβληματισμό σε κυβέρνηση και ειδικούς. Επιβάτες που στριμώχνονται ο ένας πάνω στον άλλον, πολίτες που επιτίθενται σε άλλους που δεν φορούν μάσκες και βανδαλισμοί, αποτελούν μια συνηθισμένη κατάσταση το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Ζητούμενο να ενισχυθεί ο στόλος του ΟΑΣΑ, να αυξηθούν τα δρομολόγια ώστε να μειωθούν οι χρονοαποστάσεις στο μετρό, η εφαρμογή των χειμερινών ωραρίων και γενικά ο σχεδιασμός για διαφορετικές ώρες προσέλευσης των εργαζομένων στον τόπο εργασίας τους.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών, Νίκος Σταθόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως έχουν ήδη γίνει βήματα προς τη θετική κατεύθυνση και σύντομα θα αλλάξει η εικόνα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Αθήνα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, το Υπουργείο συνεργάζεται με τα ΚΤΕΛ Αττικής που θα προσθέσει 200 οχήματα στον στόλο ενώ άλλα 300 λεωφορεία θα διατεθούν μέσω leasing.

«Ξεκινήσαμε πέρυσι με 850 οχήματα και σήμερα έχουν προστεθεί άλλα 150, γεγονός που αντιστοιχεί σε μια αύξηση του στόλου κατά 17% και τον επόμενο μήνα που θα έρθουν άλλα 200 σημαίνει επιπλέον 23%. Συνεπώς, σε λιγότερο από έναν χρόνο θα έχουμε αυξήσει κατά 40% τον στόλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθόπουλος.

Δείτε χαρακτηριστικές εικόνες

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις