Την ώρα που τα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες δεν πέφτουν κάτω από 300 την ημέρα, οι άνθρωποι που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, οι περιγραφές των ανθρώπων που εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας σοκάρουν και ταυτόχρονα προβληματίζουν.

Είναι χαρακτηριστική η περιγραφή της νοσηλεύτριαςΕιρήνης Μικροβασίληπου εργάζεται στην Κλινική COVID του Νοσοκομείου «Σωτηρία». Η ίδια, μιλώντας στο MEGA, αναφέρει χαρακτηριστικά πως είμαστε αντιμέτωποι με έναν αόρατο εχθρό και συμπληρώνει ότι νοσηλευτές και γιατροί σε κλινικές Covid είναι αντιμέτωποι και με έναν άλλο εχθρό, όπως είπε, την κοινωνία.

«Δεν μας σέβονται, έχουμε και εμείς οικογένεια, έχω να δω την μητέρα μου εννέα μήνες. Όποιος δεν τηρεί τα μέτρα δεν σέβεται και το προσωπικό των νοσοκομείων. Οι περισσότεροι που έφθασαν στις μονάδες, ήταν αυτοί που δεν πίστευαν. Μιλάμε με τους συγγενείς, γιατί όταν φθάνουν σε εμάς, είναι πολύ βαριά. Τώρα πλέον δεν έχουμε δει κάποιον να βγαίνει. Ο ιός είναι επιθετικότατος», ανέφερε στο Mega.

Εξήγησε ακόμη ότι οι ηλικίες των νοσηλευομένων με κορονοϊό είναι 45 με 85 και ότι υπάρχουν νεότεροι άνθρωποι σε σχέση με τον Ιούνιο που δεν ξέρεις πως αντιδρά ο οργανισμός. Ανέφερε ακόμη ότι τα κρεβάτια στις κλινικές για τον κορονοϊό είναι μονίμως γεμάτα. «Όποιος δεν σέβεται τα μέτρα, δεν σέβεται και το υγειονομικό προσωπικό που δίνει αγώνα», υπογράμμισε.

Για τις μάσκες για τον κορονοϊό και όσους αρνούνται να τις χρησιμοποιούν, υποστήριξε πως «δεν υπάρχει δεν μπορώ υπάρχει δεν θέλω». Δήλωσε ακόμη ότι είναι η πρώτη φορά που η ίδια φοβάται για τη ζωή της και την οικογένειά της. «Οταν γυρνάω στο σπίτι, κάνω το σταυρό μου και πριν φύγω από αυτό. Έχω ξεπεράσει κάθε ταμπού, βγαίνω στη βεράντα και ξεντύνομαι, είναι απαγορευτικό να ξεντυθώ μέσα. Θεωρούμε ότι είμαστε βρώμικοι. Τα αερίζουμε και μετά πάνε για πλύσιμο. Έχω δύο αγόρια, 10 και 12 ετών, ο μικρός κλαίει όταν φεύγω. Και ο σύζυγός μου εργάζεται σε μονάδα Covid. Εγώ όταν πηγαίνω να παραλάβω τα παιδιά οι κύριοι που λένε δεν φοράνε μάσκα, φεύγουν 10 μέτρα μακριά, γιατί ξέρουν ότι εργάζομαι στο Σωτηρία».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις