Πορείες διαμαρτυρίας ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, είχαν προγραμματιστεί για το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Σεπτεμβρίου 2020, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Με βασικό σύνθημα «ανεπιθύμητος ο Πομπέο» μέλη αριστερών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν αρχικά στο πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη του Μάικ Πομπέο στη χώρα μας και στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την αμερικανική Πρεσβεία. Όμως, λίγο μετά τις 19:00 σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομικούς, με τους αστυνομικούς των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών κατά των διαδηλωτών.

Δείτε φωτογραφίες από την πορεία στην Αθήνα

Την ίδια ώρα μερίδα των συγκεντρωμένων στη Θεσσαλονίκη, που διαμαρτύρονται ενάντια στην επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ στη χώρα μας, έβαλε φωτιά και έκαψε μια σημαία των ΗΠΑ.

Από νωρίς το απόγευμα, μέλη της Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης (ΕΔΥΕΘ), μέλη εργατικών σωματείων και φοιτητικών συλλόγων, πραγματοποίησαν συλλαλητήριο ενάντια στην επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στην πόλη και στη χώρα μας. Μετά τη συγκέντρωση στο Άγαλμα του Βενιζέλου, ξεκίνησε πορεία προς το αμερικανικό προξενείο, μέσω τον οδών Εγνατίας, Αγίας Σοφίας και Τσιμισκή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις