Με δάκρυα στα μάτια και με τα χέρια υψωμένα στον ουρανό, η Μάγδα Φύσσα φώναξε μετά την ανακοίνωση της ιστορικής απόφασης για τη Χρυσή Αυγή: «Παύλο μου, νικήσαμε. Δικαιωθήκαμε!».

Αυτή ήταν η πρώτη αντίδραση της μητέρας του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα στο άκουσμα της απόφασης του δικαστηρίου πως η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση και τα στελέχη της, ανάμεσά τους και ο αρχηγός, Νίκος Μιχαλολιάκος, κρίθηκαν ένοχα για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Ένοχα τα πολιτικά στελέχη για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης

Ιστορική απόφαση του δικαστηρίου αφού η Χρυσή Αυγή καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση. Ένοχα κρίθηκαν και τα 18 πολιτικά στελέχη της Χρυσής Αυγής για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, σε μια ιστορική απόφαση του δικαστηρίου με πρόεδρο την Μαρία Λεπενιώτη. Εξ αυτών οι επτά κρίθηκαν ένοχοι όχι μόνο για συμμετοχή αλλά για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασε το ακροατήριο ενώ αντίστοιχο κλίμα επικρατούσε και έξω από το Εφετείο.

Νωρίτερα έγινε γνωστό πως ένοχος κρίθηκε για όλες τις κατηγορίες ο Γιώργος Ρουπακιάς, παράλληλα κρίθηκαν ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση πλην δύο για συνέργεια στη δολοφονία του Φύσσα.

Την ίδια ώρα το δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι:

  • Ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση Μιχαλολιάκος Λαγός Κασιδιάρης Ματθαιόπουλος Γερμενής
  • Απλή και όχι διακεκριμένη οπλοφορία σε Μιχαλολιάκο, Κασιδιάρη, Γερμενή, Λαγός. Ένοχος για πυρομαχικά ο Παπάς.
  • Ένοχη κρίθηκε για ψευδορκία η σύζυγος του δολοφόνου του Φύσσα, Ρουπακιά, η Μαργαρίτα Μικελάτος.
  • Για την υπόθεση της επίθεσης στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ η έδρα απεφάνθη ότι η κατηγορία πρέπει να μετατραπεί από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, όπου κρίνει ενόχους τους συμμετέχοντες Αντωνακόπουλο, Καστρινό, Πανταζή και Χατζιδάκις.
  • Ένοχοι όλοι οι κατηγορούμενοι για την επίθεση στους Αιγύπτιους ψαράδες. ένοχοι και οι πέντε κατηγορούμενοι Αγορογιάννης, Ευγενικός, Μαριάς, Πανταζής, Παπαδόπουλος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις