Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από το σπίτι του καθηγητή, στη Νίκαια, που μαχαίρωσε με μανία σκύλο στη μέση του δρόμου. Σύμφωνα με το protothema.gr κάτοικοι εξέφρασαν τον θυμό τους για την αποτρόπαια πράξη μέσα από συνθήματα, ενώ αποκάλεσαν δολοφόνο τον καθηγητή.

Η συγκέντρωση ήταν τόσο μεγάλη, σε σημείο που θορυβήθηκαν οι γείτονες και έκλεισαν τα παράθυρα. Μάλιστα μπροστά στην είσοδο της πολυκατοικίας υπάρχουν και δύο πλακάτ με μηνύματα. Το ένα γράφει «όχι στην κακοποίηση των ζώων» και το άλλο «οι δολοφόνοι στη φυλακή τα ζώα έχουν φωνή».

Λίγες ώρες μετά τη φρίκη στη Νίκαια ο σκύλος παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ ο 53χρονος που  μαχαίρωσε το άτυχο τετράποδο, συνελήφθη.

Δείτε φωτογραφίες:

Συγκλονίζει ο κτηνίατρος: «Είμαι 34 χρόνια στο επάγγελμα και κάτι τέτοιο δεν το έχω ξαναδεί»

Με δεμένο το πόδι και τα πλευρά του και τα σημάδια της φρικτής επίθεσης ακόμη εμφανή, ο σκύλος που μαρτύρησε στη Νίκαια, αναρρώνει στο κέντρο περίθαλψης αδέσποτων ζώων και δέχεται τα χάδια των υπευθύνων.

Ο κ. Πύρρος Γιωτόπουλος, κτηνίατρος διαδημοτικού κέντρου περίθαλψης αδέσποτων ζώων μίλησε στο Mega και στην εκπομπή Live News για την κατάσταση του ζώου που δέχθηκε την δολοφονική, όπως περιγράφει, επίθεση του 53χρονου στη Νίκαια.

«Ο σκύλος προσκομίστηκε χθες το πρωί, αιμορραγούσε ακατάσχετα. Σε κατάσταση ημιθανής. Σταθεροποιήσαμε την κατάσταση και προχωρήσαμε σε χειρουργική επέμβαση. Η μαχαιριά είχε φτάσει κοντά στον πνεύμονα.  Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε επιτυχώς και ο σκύλος είναι όρθιος κι έχει προς το παρόν έχει διαφύγει τον κίνδυνο. Χρειάζονται 4-5 μέρες για να είμαστε σίγουροι», ανέφερε ο κ. Γιωτόπουλος.

«Ο σκύλος είναι πάρα πολύ φιλικός. Δεν μπορώ να καταλάβω. Αυτός πήγε να τον σκοτώσει. Είμαι 34 χρόνια στο επάγγελμα δεν το έχω ξαναδεί. Πήγε να τον σκοτώσει, ο σκύλος έχει 2 μαχαιριές. Αν σου επιτεθεί ένας σκύλος τον κλωτσάς, να τον σπρώξεις, το να πάρεις μαχαίρι να τον μαχαιρώσεις στην καρδιά…», πρόσθεσε.

Έχει χτυπήσει ξανά σκύλο

Οι κάτοικοι της περιοχής, ισχυρίζονται ότι ο καθηγητής με τον σουγιά στο τσαντάκι, φαίνεται ότι και στο παρελθόν, είχε δημιουργήσει θέματα στην περιοχή με την απρόβλεπτη και επιθετική συμπεριφορά του.

«Δεν του μιλάει κανένας στην γειτονιά, για όλους έχει κάτι να πει. Είναι Πάσχα… «Γιατί ψήνετε και βρωμάει ο τόπος»… και σε μια ήτανε το σκυλί της το είχε σε μπαλκονάκι, ισόγειο, και το κλώτσαγε μέσα στο μπαλκονάκι.»

Ο σκύλος δέχεται τη φροντίδα των γιατρών που τον παρακολουθούν ελπίζοντας να διαφύγει τον κίνδυνο, ενώ εκατοντάδες είναι εκείνοι οι οποίοι έχουν ζητήσει να τον υιοθετήσουν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις