Μιλώντας στην εφημερίδα Real για την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής, 4 Οκτωβρίου, η εισαγγελέας στη δίκη για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη Αριστοτελεία Δόγκα περιγράφει πως αισθάνθηκε την ώρα που συνέβη το περιστατικό: «Ένιωσα προς στιγμήν ότι απειλείται η ζωή μου. Ήμουν απολύτως βέβαιη ότι θα κάνει κακό και στη δική του ζωή. Μου το δήλωσε επανειλημμένα, το είδα. Ήταν μία κατάσταση πανικού». «Δεν έχω σωματικά τραύματα, η όποια μορφή βιασμού ασκήθηκε ήταν κυρίως ψυχολογική» ξεκαθαρίζει η εισαγγελέας.

Και συνεχίζει:

«Η δημοσιότητα που πήρα μετά την υπόθεση Τοπαλούδη, την οποία δεν προκάλεσα, διεγείρε φαντασίες και εμμονές σε κάποιους που ήθελαν να έχουν μία γνωριμία μαζί μου. Άλλοι μου έλεγαν ότι θέλουν να πιούμε καφέ, άλλοι μου έστελνας λουλούδια, κάποιοι κάποιοι έγιναν εμμονικοί. Ζήτησα τη συνδρομή του αστυνομικού τμήματος Κυψέλης. Τους είπα ότι κινδυνεύω στο πρώτο εμμονικό που χτύπησε τα ξημερώματα το κουδούνι του σπιτιού μου ζητώντας να με δει».

Μετά το αρχικό σοκ η κυρία Δόγκα προσπάθησε να βοηθήσει τον άνθρωπο που στεκόταν απέναντί της: «Διέγνωσα αμέσως ότι το συγκεκριμένο άτομο χρήζει βοήθειας. Στράφηκε κυρίως κατά του εαυτού του με ιδιαίτερα επικίνδυνο τρόπο όταν ένιωσε απόρριψη. Ένας άνθρωπος όμως που αυτοκαταστρέφεται, έτσι μπορεί, κατά την εκτίμησή μου, να χάσει τον έλεγχο και να κινδυνεύσουν πολλοί άλλοι. Κάλεσα την αστυνομία κρυφά, όταν κατάλαβα ότι ήταν αδύνατον να τον ηρεμήσω. Δεν σκοπεύω να κινηθώ νομικά εναντίον του, αντίθετα προσπάθησα να τον βοηθήσω».

Η επικεφαλής της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών του Β΄ τμήματος ποινικής δίωξης χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ιδιωτικό θεραπευτήριο καθώς η υγεία της επιβαρύνθηκε κατά την εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης της δολοφονίας Τοπαλούδη.

«Κατά την διάρκεια της δίκης, και ειδικά τις τελευταίες ημέρες είχα συνεχώς υπέρταση. Κυριολεκτικά κόντεψα να πεθάνω σε αυτήν τη δίκη. Ακόμα έχω υπερτασικά επεισόδια και αυτός ήταν ένας λόγος παραπάνω για να φοβηθώ για τη ζωή μου στο πρόσφατο συμβάν» τονίζει.

Η εισαγγελέας που συγκλόνισε στην αγόρευση της στη δίκη όπως δηλώνει στη Real δεν έκανε τίποτα περισσότερο από αυτό που επέβαλε η συνείδηση της και που πράττει επί 18 χρόνια στα δικαστήρια. «Δεν ταυτίζομαι ποτέ με κανένα θύμα αλλά η εμμονή των κατηγορουμένων να διαστρεβλώνουν διαρκώς την αλήθεια και να διασύρουν ακόμα και νεκρό αυτό το βασανισμένο πλάσμα με βρήκε αντιμέτωπη. Δέχομαι μετάνοια, δεν δέχομαι εμπαιγμούς».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις