Προσωρινά κλειστό θα παραμείνει το αεροδρόμιο του Ηρακλείου Κρήτης, μετά τις καταστροφικές συνέπειες των ισχυρών βροχοπτώσεων στο νησί. Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) προέβη σε ανακοίνωση, με την οποία επικοινωνούσε την αναστολή της λειτουργίας του αεροδρομίου ”Ν.Καζαντζάκης” έως τις 16:30. Η ανακοίνωση ανέφερε:

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το αεροδρόμιο Ηρακλείου θα παραμείνει προσωρινά κλειστό από τις 12:30 το μεσημέρι έως τις 16:30 το απόγευμα της 21/10/2020, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του αερολιμένα και η ασφάλεια των πτήσεων και των επιβατών».

Θάλασσα η στεριά – Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους

Η Κρήτη πλήττεται από σφοδρή κακοκαιρία από τα ξημερώματα της Τρίτης, με αποτέλεσμα πολλές περιοχές να έχουν κυριολεκτικά πνιγεί. Πολλά σημεία της πόλης του Ηρακλείου έχουν καλυφθεί από νερό, ενώ σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία το νερό φτάνει τουλάχιστον το ένα μέτρο ύψος, κρίνοντας πως υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια. Οι αρχές, μάλιστα, παρότρυναν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, χωρίς να προβούν σε άσκοπες μετακινήσεις, καθώς τα προβλήματα από τις ισχυρές βροχοπτώσεις αφορούν σχεδόν το σύνολο του οδικού δικτύου.

To πρωί της Τετάρτης, 21/10, η παραλιακή λεωφόρος έμεινε κλειστή, αφού τα ορμητικά νερά είχαν ”πνίξει” το δρόμο, μετατρέποντάς τον σε πραγματική λίμνη. Σημειώνεται ότι, υπάρχουν εγκλωβισμένα αυτοκίνητα στον κόμβο της Νέας Αλικαρνασσού, ο οποίος παραμένει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι, ενώ οικογένειες έχουν εγκλωβιστεί στις οικίες τους στην Ανάληψη Χερσονήσου. Επιπλέον, οι δρόμοι στην περιοχή Καρτερού είναι αδιάβατοι.

Επιπροσθέτως, δεκάδες οδηγεί παραμένουν εγκλωβισμένοι στα οχήματά τους, με την αστυνομία να ειδοποιείται, αλλά να μην μπορεί να σπεύσει για βοήθεια. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα προχωρήσει σε απάντληση υδάτων από το οδόστρωμα, ώστε να τεθεί ξανά σε λειτουργία ο δρόμος.

Τις τελευταίες ώρες, παραμένει κλειστή και η λεωφόρος Ικάρου, στο τμήμα προς το Αεροδρόμιο.

Σημειώνεται πως, η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε μεγάλες καταστροφές ακόμη και σε σπίτια, κυρίως στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού.

”Πρωτοφανές φαινόμενο”

Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηρακλείου, Γιώργος Τσικαλάς, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο πρωτοφανές, προσθέτοντας πως: «Θα υπάρξει πρόβλημα πολύ μεγάλο και οι πολίτες πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους, για να μην έχουμε κάποια τραγική εξέλιξη».