«Έχουμε επιθετική έξαρση του ιού με τελείως διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του πρώτου γύρου» τόνισε ο υφυπουργός για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καστοριά, με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργο Κασαπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Δημήτρη Σαββόπουλο και τους τρεις δημάρχους της περιοχής, Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, Νεστορίου Χρήστο Γκοσλιόπουλο και Άργους Ορεστικού Πάνου Κεπαπτσόγλου.

Σε ερώτηση για το εάν η Καστοριά θα εισέλθει στην υγειονομική κατάσταση 4, όπως έγινε αντίστοιχα με την Κοζάνη, τόνισε ότι δεν θέλει ο ίδιος να προκαταλάβει την απόφαση που θα πάρει η επιτροπή η οποία εξετάζει το ζήτημα του υγειονομικού χάρτη. Ωστόσο επισήμανε ότι «ανεξάρτητα εάν θα περάσει στην κατάσταση 4, τα επόμενα 24ωρα είναι σημαντικά καθώς η έξαρση του ιού πρέπει να σταματήσει».

Ανέφερε ότι «η Καστοριά έχει σήμερα 113 κρούσματα με μέσο όρο ηλικίας τα 37 έτη» αλλά αυτό που προβληματίζει τον ίδιο και τους επιδημιολόγους που παρακολουθούν την περιοχή είναι ότι «τα ενεργά κρούσματα συσχετίζονται με “κλάστερς” που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης». Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε την κατάσταση ως κρίσιμη, που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα.

Ξεκίνησαν τα μαζικά τεστ για τον κορονοϊό στο Άργος Ορεστικό

Στο Άργος Ορεστικό μεταφέρθηκε σήμερα Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020 μία από τις κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, προκείμενου να γίνουν τα μαζικά γρήγορα τεστ (rapid test) αντιγόνου για την ανίχνευση του κορονοϊού, μετά την πόλη της Καστοριάς. Το Άργος Ορεστικό επελέγη από τον ΕΟΔΥ, μετά τα κρούσματα Covid-19 που εντοπίστηκαν στην περιοχή το τελευταίο διάστημα, αλλά και την ανησυχία που υπάρχει σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Κλειστό το ταχυδρομείο Καστοριάς

Σύμφωνα με πληροφορίες του SVOURANEWS.GR, κλείνει τουλάχιστον για σήμερα, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020, το Ταχυδρομείο Καστοριάς μετά από επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού σε υπάλληλο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις