Με τον κωδικό για μετακίνηση σε σούπερμαρκετ θα μπορεί κανείς να επισκεφτεί το κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο. Σημειώνεται πως με την ανακοίνωση του lockdown χιλιάδες έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού σε κομμωτήρια, κουρεία και κέντρα αισθητικής, ώστε να προλάβουν την καραντίνα. Η πίεση που δέχτηκαν τα κομμωτήρια ήταν τόσο αυξημένη, που η κυβέρνηση αναγκάστηκε να επιτρέψει τη λειτουργία τους και αυτό το Σαββατοκύριακο.

Παράλληλα υπάρχει αυστηρός περιορισμός στις μετακινήσεις, καθώς επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για σημαντικούς λόγους με αποστολή sms στο 13033, με αποτέλεσμα οι πολίτες να απορούν σχετικά με το ποιο κωδικό θα πρέπει να στείλουν για να πάνε στο κομμωτήριο το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόβλημα έχει ήδη λυθεί, καθώς όποιος θέλει να επισκεφτεί κομμωτήριο, κουρείο, κέντρο αισθητικής θα πρέπει να στείλει sms πως πάει… σούπερ μάρκετ με κωδικό 2.

Πως θα στείλετε SMS στο 13033

Το μήνυμα στο 13033 γίνεται χωρίς χρέωση. Το SMS θα πρέπει να έχει τον κωδικό της μετακίνησης, το ονοματεπώνυμο και τη διεύθυνση κατοικίας. Για παράδειγμα: 2 Παπαδόπουλος Γιώργος Λαρίσης 25, Περιστέρι, ΤΚ 12137. Ήτοι: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας.

Οι κωδικοί:

  1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.
  2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.
  3. Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
  4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.
  5. Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
  6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Θα λαμβάνετε ως απάντηση:

Μετακίνηση [κενό] X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας (Μετακίνηση 2, Παπαδόπουλος Γιώργος Λαρίσης 25, Περιστέρι, ΤΚ 12137)

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από κινητά τηλέφωνα με κάρτα SIM των παρόχων κινητής τηλεφωνίας που λειτουργούν στην Ελλάδα (Cosmote, Vodafone GR, Wind). Προκειμένου να κάνουν χρήση της υπηρεσίας 13033 οι πολίτες με συσκευή που έχει κάρτα SIM δικτύου του εξωτερικού, μπορούν να προμηθευτούν μια σύνδεση καρτοκινητού από τα σημεία πώλησης των παρόχων. Υπενθυμίζεται ότι η χρήση της υπηρεσίας 13033 είναι δωρεάν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις