Ο Άλμπερτ Μπουρλά έχει απασχολήσει όσο κανείς άλλος τα ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες. Τα φώτα της δημοσιότητας έπεσαν πάνω στον Έλληνα διευθύνοντα σύμβολο της Pfizer μετά την ανακοίνωση της εταιρείας για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που παρασκευάζει ενάντια στον κορονοϊό.

Γεννημένος του 1961, ο Μπουρλά είναι κάτοχος διδακτορικού στην βιοτεχνολογία της αναπαραγωγής από την κτηνιατρική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο εξαίρει σε ομιλίες του για την συμβολή στην καριέρα του. Όταν μάλιστα αναγορεύτηκε σε Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ είχε παραδεχθεί ότι η συμβολή του ΑΠΘ στην επιτυχία του υπερβαίνει τα όρια της επιστημονικής γνώσης καθώς καθηγητές και συμφοιτητές διαμόρφωσαν την προσωπικότητα του από τα 18 έως 28 του χρόνια, τη δεκαετία στην οποία φοίτησε στο πανεπιστήμιο.

Στη ρετρό φωτογραφία που ανήρτησε η συμφοιτήτριά του και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου απεικονίζεται ο Έλληνας που βρίσκεται στο τιμόνι της Pfizer όταν ήταν φοιτητής στο ΑΠΘ. Ο Άλμπερτ Μπούρλα είναι ο δεύτερος από δεξιά. Ο νεαρός με το μουστάκι, όπως αναφέρεται στα σχόλια της ανάρτησης με τη φωτογραφία του 1982,  από παλιούς συμφοιτητές του, ήταν μέλος της ΠΑΣΠ, της φοιτητικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ που μόλις έναν χρόνο νωρίτερα είχε αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

«Ύψιστη τιμή για τη σχολή μας, την Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης, για τον συμφοιτητή μας Άλμπερτ Μπούρλα, CEO της Pfizer, που ανακοίνωσε καλά νέα για το εμβόλιο covid19. Η φωτογραφία είναι από την Κτηνιατρική ΑΠΘ γύρω στο 1982», έγραψε.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά σήμερα

Ωστόσο, αυτό που δεν πρόλαβε, ακόμη, να γίνει γνωστό, είναι πως ο Άλμπερτ, φέρεται να υποστηρίζει ελληνική ομάδα: τον Άρη. Η ”αποκάλυψη” έγινε μέσω social media, όταν ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, έπειτα από συνάντησή του με τον Θεσσαλονικιό επιστήμονα, ανάρτησε φωτογραφία μαζί του στην ελληνική πόλη αναφέροντας πως, μεταξύ άλλων, συζήτησαν και τους Αρειανούς. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως ο κύριος Σχοινάς φημίζεται για…την αγάπη του στους κιτρινόμαυρους.

Δείτε την δημοσίευση:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις