Σήμερα, Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020, το απόγευμα θα μεταβούν δέκα έμπειρες νοσοκόμες από την Κρήτη στη Θεσσαλονίκη, όπου θα ενισχύσουν εθελοντικά την προσπάθεια συναδέλφων τους που βιώνουν δύσκολες ώρες στα νοσοκομεία της συμπρωτεύουσας, αντιμετωπίζοντας τα αυξημένα κρούσματα κορονοϊού.

Οι νοσοκόμες θα αναχωρήσουν στις 17:30 και στο αεροδρόμιο θα βρεθεί διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, Ελένη Μπορμπουδάκη, προκειμένου να τις συγχαρεί και να τους ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο τους. Οι δέκα νοσηλεύτριες, οι οποίες εργάζονται σε νοσοκομεία των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης, θα ενισχύσουν το δύσκολο έργο των συναδέλφων τους, ενώ η συμβολή τους αναμένεται να είναι καθοριστικής σημασίας, λόγω της εμπειρίας που διαθέτουν σε αντιμετώπιση περιστατικών σε ΜΕΘ, αναισθησιολογικές και άλλες κλινικές.

Ευχαριστίες του υπουργού Μακεδονίας – Θράκης, Θεόδωρου Καράογλου, προς τις 10 νοσηλεύτριες

Τις ευχαριστίες για την απόφαση δέκα νοσηλευτριών από νοσοκομεία της Κρήτης να μεταβούν εθελοντικά στη Θεσσαλονίκη και να ενισχύσουν το έργο των συναδέλφων τους στις ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ιπποκράτειο», εκφράζει ο υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης, Θεόδωρος Καράογλου.

«Η Κρήτη στέκεται στο πλευρό της Μακεδονίας για ακόμα μια φορά. Η ευγενική χειρονομία τους είναι μάθημα αλληλεγγύης, συνεισφοράς, κοινωνικής ευαισθητοποίησης και ανθρωπιάς. Είναι ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, τα διδάγματα του οποίου πρέπει να αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα. Είμαι σίγουρος πως η υποδειγματική τους πράξη θα βρει και άλλους μιμητές. Μονάχα ενωμένοι θα μπορέσουμε να βγούμε νικητές από τον πόλεμο που δίνουμε καθημερινά με την πανδημία», υπογραμμίζει ο υφυπουργός σε δήλωσή του.

Ειδικευόμενος γιατρός εξομολογείται…

Εξομολόγηση ψυχής από γιατρό σε μεγάλο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, που εδώ και μήνες σηκώνει το βάρος της περίθαλψης και των ασθενών που αντιμετωπίζουν επιπλοκές του κορονοϊού.

Στο μήνυμα αναφέρει τα εξής:

Το σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης έχει φτάσει στα όριά του. Το προσωπικό εργάζεται πλέον παραπάνω απ’ όσο αντέχει, αρρωσταίνει και το ίδιο, και κάποιοι, δυστυχώς, έχασαν εντελώς τη μάχη. Όλοι βλέπουν μπροστά τους ανθρώπους να χάνονται καθημερινά, θαλάμους να γεμίζουν, το σύστημα να λυγίζει. Η μόνη έκκληση που κάνουν και το μόνο που μπορεί να γίνει αυτήν τη στιγμή στην πραγματικότητα, είναι η τήρηση των μέτρων από τους συμπολίτες τους, από τον διπλανό τους.

Ας μιλήσουμε ειλικρινά, όταν πρόκειται για μία φυσική καταστροφή για παράδειγμα, ή κάποιο ατύχημα, είναι δύσκολο να αποδώσεις ανθρώπινες ευθύνες. Όμως εδώ υπάρχουν ευθύνες. Και είναι κρίσιμες. Πέραν των ευθυνών των εκάστοτε αρμοδίων, πλέον η λεγόμενη ατομική ευθύνη διαδραματίζει τον σπουδαιότερο ρόλο στην ιστορία της. Όσο τραγικό κι αν ακούγεται, ουσιαστικά η συμπεριφορά μας μπορεί να επηρεάσει το αν κάποιος θα πεθάνει. Η ευθύνη αυτή αυξάνεται ακόμα περισσότερο τώρα, που δε ζούμε στην εποχή του «Μαύρου Θανάτου» ή της Ισπανικής Γρίπης, τώρα που έχουμε πλέον όλα τα απαραίτητα μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς πρέπει να κάνουμε ώστε να προφυλαχτούμε. Διαβάστε περισσότερα

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις