Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία ασθενούς με κορονοϊό η οποία έφτασε ένα βήμα πριν τη διασωλήνωση. Η κ. Κούτρα μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και ανέφερε μεταξύ άλλων: «Βουρκώνω όταν θυμάμαι πως με πήρε το ασθενοφόρο γιατί δεν μπορούσα να αναπνεύσω.

Η ίδια περιέγραψε πως νόσησε πριν από ένα μήνα περίπου και αμέσως θεωρήθηκε ένα βαρύ περιστατικό. Αυτός ήταν και ο λόγος που χρειάστηκε να νοσηλευτεί επί 14 ημέρες: «Ήμουν ένα βήμα πριν την διασωλήνωση…Είχα πολλούς πόνους στο στήθος και δεν μπορούσα να ανασάνω χωρίς οξυγόνο».

Σχετικά με τρόπο που κόλλησε τον ιό ανέφερε πως δεν κατάλαβε από πού ξεκίνησε. «Υποθέτω από τον χώρο εργασίας παρόλο που έπαιρνα όλα τα μέτρα προφύλαξης» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε πως η μητέρα της – που εργάζεται ως νοσηλεύτρια- ήταν αυτή που παρακάλεσε τους γιατρούς να καθυστερήσουν την διασωλήνωση: «Ήμουν σίγουρη ότι μπορεί να μην ξυπνούσα».

Ανέφερε δε πως ακόμα δεν έχει υποχωρήσει η πνευμονία, η κόπωση, ο πονοκέφαλος και ότι κάνει ακόμα αγωγή: «Όταν φλερτάρεις με τον θάνατο αναθεωρείς κάποια πράγματα μετά» ανέφερε. Σε ερώτηση για τους αρνητές του κορονοϊού επεσήμανε πως «με εξοργίζουν, τέτοιοι άνθρωποι με πήραν στο λαιμό τους γιατί δεν τηρούσαν τα μέτρα».

Κάθε 15 λεπτά κάποιος πεθαίνει από τον ιό

Ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών του γενικού νοσοκομείου Λάρισας, Νίκος Νταφούλης μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα Mega» για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή. Ο ίδιος περιέγραψε με μελανά χρώματα την πορεία του της πανδημίας στη Λάρισα και όπως ανέφερε το νοσοκομείο βρίσκεται πλέον στα όριά του και όλοι οι υγειονομικοί είναι πολύ πιεσμένοι.

Η δυσκολία αποτυπώνεται και στο ιατρικό προσωπικό που νοσεί από κορονοϊό. Όπως αποκάλυψε, δύο εξ αυτών νοσηλεύονται στην εντατική. Ο κ. Νταφούλης υποστήριξε πως πανελλαδικά κάθε 15 λεπτά κάποιος πεθαίνει από τον κορονοϊό και πως τα περιστατικά είναι πιο βαριά στο δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Στο νοσοκομείο της Λάρισας δεν υπάρχουν κρεβάτια διαθέσιμα στις ΜΕΘ, ενώ και για τα απλά περιστατικά, είναι περιορισμένα, καθώς ο αριθμός των καθημερινών εισαγωγών είναι πολύ μεγάλος. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα έπρεπε να είχαν επιταχθεί και ξενοδοχεία για τους θετικούς στον ιό ασθενείς, ενώ απαραίτητες είναι και οι αναγκαστικές προσλήψεις σε γιατρούς πρώτης γραμμής. «Βλέπουμε θανάτους γιατί έχει χτυπηθεί το ΕΣΥ», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις