Γιαγιά 102 ετών από την Κέρκυρα, που διέμενε σε γηροκομείο των Ιωαννίνων, νόσησε από κορονοϊό, πάλεψε και κατάφερε να νικήσει. «Λεβεντιά η γιαγιά, Σουλιώτισσα. Πήγε και ήρθε και ευτυχώς που γύρισε. Είναι καλά, είναι αδύναμη πολύ. Της είπα μόνο ότι παίρνει όλος ο κόσμος και ρωτάει. “Τους ευχαριστώ πολύ” λέει», αναφέρει στον ΑΝΤ1 η νύφη της Θεοδώρα Αναστασίου.

«Κοτσανάτη, μέχρι τα 100 της σκούπιζε όλες τις αυλές. Δυστυχώς χάνονται νέοι άνθρωποι. Είναι μια γλυκιά γιαγούλα. Ήταν στο γηροκομείο στα Γιάννενα, περνούσε καλά. Δεν διασωληνώθηκε. Είχε λίγο πυρετό. Να είναι καλά και οι γιατροί στην Κέρκυρα. Δεν υπάρχουν λόγια» ανέφερε.

Για την υπερήλικα μίλησε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

«Η ηλικιωμένη είχε νοσηλευτεί για 20 ημέρες στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων, που δημιουργήθηκε μετά την εμφάνιση της πανδημίας του κορoνοϊού στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, όταν στον ιδιωτικό οίκο ευγηρίας που διέμενε, στα Ιωάννινα, διαπιστώθηκε ότι 56 ηλικιωμένοι ήταν θετικοί στον κορoνοϊό και έπρεπε να νοσηλευτούν μεταξύ αυτών και η 102χρονη» είπε.

Και πρόσθεσε: «Η αγάπη και το πείσμα για ζωή νικάει κάθε κακό. Η οργάνωση της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Κέρκυρας λειτουργεί με επαγγελματισμό και αξιέπαινη αντιμετώπιση από το ικανό ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό μας. Είμαστε πολύ περήφανοι για κάθε άνθρωπο που παίρνει εξιτήριο και κερδίζει τη μάχη με τον κορονοϊό».

Financial Times: Θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας – Πρώτη σε θανάτους μετά τις 24 Νοεμβρίου

Ανεβαίνει δραματικά ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που χάνουν τη ζωή τους ύστερα από επιπλοκές. Το γεγονός επιβεβαιώνουν με ειδικό γράφημα και οι Financial Times. Σε δημοσίευμά τους αναφέρουν πως ο μέσος όρος θανάτων στη χώρα μας ξεπέρασε για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας το μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συγκεκριμένα, το γράφημα παρουσιάζει την αρνητική πρωτιά της Ελλάδας σε νέους θανάτους λόγω κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, καθώς η Ελλάδα από τις 24 Νοεμβρίου πέρασε τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Μεγάλη Βρετανία στο μέσο όρο νέων θανάτων από κορονοϊό (η Ελλάδα κατέγραψε 0,78 νέους θανάτους, την ώρα που ο μέσος όρος της ΕΕ ήταν 0,76, της Βρετανίας 0,66 και των ΗΠΑ 0,48).

Σύμφωνα με το γράφημα των FT, η 24η Νοεμβρίου ήταν η τελευταία ημέρα όπου ο μέσος όρος θανάτων από κορονοϊό στη χώρα μας ήταν ίσος με εκείνον της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την προηγούμενη Τρίτη η καμπύλη νέων θανάτων της Ελλάδας ανά 100.000 πληθυσμού είναι σχεδόν κατακόρυφη, παρά τη μείωση των κρουσμάτων που καταγράφεται  -σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ – η οποία ωστόσο δεν φαίνεται να συμβαδίζει με τον αριθμό των ασθενών που χάνουν τη ζωή τους.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις