Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε την Παρασκευή 04/12, για την επανεκκίνηση της λειτουργίας των εποχικών επιχειρήσεων. Όπως τόνισε ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων αυτών ορίζεται από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 ως τις 8 Ιανουαρίου του 2021 ενώ για τη μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση: «Η ελληνική Κυβέρνηση, σε συνέχεια της εισηγήσεως του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αποφάσισε την περιορισμένη και σαφώς προσδιορισμένη ως προς την διάρκεια και τα είδη των αγαθών πώλησης, διαδικασία λειτουργίας των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται αμιγώς εποχικά και έχουν ως κύριες δραστηριότητες τις παρακάτω:

Λιανικό εμπόριο φωτιστικών διατάξεων και τύπων που χρησιμοποιούνται στα χριστουγεννιάτικα δέντρα με κωδικό αριθμό δραστηριότητας 47595616.

  • Λιανικό εμπόριο απομιμήσεων χριστουγεννιάτικων δέντρων, με κωδικό αριθμό δραστηριότητας 47656702.
  • Λιανικό εμπόριο εορταστικών ειδών γενικά, με κωδικό αριθμό δραστηριότητας 47656706.
  • Και λιανικό εμπόριο εορταστικών, αποκριάτικων και άλλων ψυχαγωγικών ειδών, με κωδικό αριθμό δραστηριότητας 47656707.

Τα προϊόντα που εντάσσονται στους παραπάνω τέσσερις κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας, μπορούν να πωλούνται και από τις υπεραγορές τροφίμων, δηλαδή τα σούπερ μάρκετ. Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από τις 7 Δεκεμβρίου 2020 ως τις 8 Ιανουαρίου του 2021. Οι επιχειρήσεις που διαθέτουν τους παραπάνω κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας ως δευτερεύοντες, απαγορεύεται να πωλούν τα εν λόγω προϊόντα. Επίσης, από σήμερα δεν επιτρέπεται η μεταβολή στοιχείων ως προς τον πρωτεύοντα ΚΑΔ μέσω της φορολογικής διοίκησης καθ’ όλη τη διάρκεια ισχύος των μέτρων.

Οι κανόνες λειτουργίας είναι προσαρμοσμένοι στις απαιτήσεις αποτροπής διάδοσης του κορονοϊού και ενταγμένοι στις διαδικασίες του lockdown, έχοντες ως εξής:

  • Για τη μετάβαση στο κατάστημα απαιτείται η αποστολή sms στο 13033 με την επιλογή 2 ή συμπληρωμένο έντυπο βεβαίωσης κίνησης ή χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών. Ωράριο λειτουργίας ορίζεται από τις 7 π.μ. ως τις 8:30 μ.μ..

Ως προς τον πληθυσμό εντός των καταστημάτων, ισχύουν τα κάτωθι:

  • Αναλογία ατόμων ανά τετραγωνικά μέτρα, 4/100.
  • Άνω των 100 τετραγωνικών μέτρων καταστήματα, ένα άτομο για κάθε 15 τετραγωνικά μέτρα.
  • Είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους, προσωπικό εργασίας, επισκέπτες, καταναλωτικό κοινό.
  • Η τήρηση της απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των ατόμων και επίσης,
  • Συνίσταται η μη χρήση ανελκυστήρων. Αν η χρήση τους θεωρηθεί απολύτως αναγκαία, η πληρότητα σε σχέση με το επιτρεπόμενο όριο θα πρέπει να είναι της τάξεως του 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα πάρα μόνο σε ΑΜΕΑ, σε ηλικιωμένα άτομα ή για τη χρήση της τροφοδοσίας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις